逃得太慢?劉鑾雄清倉恆大虧損逾110億港元

118 回覆
82 Like 1 Dislike
聽聞佢係當年恒大3蚊果陣爆買option再乾炒上去
暴賺嫁啵
單新聞只係講20-21

幾塊地都升唔只百幾億 仲未計股息
本身賺個百幾億無晒 唔叫蝕叫咩 座大廈唔係錢?送?
Fair value = 0
早前傳出中國恒大提出了超過20億美元(約156億港元)的潛在價格,公司在2015年購入價為125億元,若以作價105億元易手,則恒大賬面蝕20億元。

翻查資料,恒大地產於2015年以125億元向華人置業購入灣仔美國萬通大廈全幢,呎價約3.6萬元,創本港最大額商廈買賣及呎價最高紀錄。該宗成交的交易期長達6年,意味恒大可能剛付清尾數。據悉,美國萬通大廈於1985年落成,華置前主席「大劉」劉鑾雄早於1987年,以1.6億元購入該廈部分業權,其後於90年代尾再斥3億元購入餘下業權。

原本棟野大劉用4.5億買返來
牌底價就唔會出落公司數啦
咁Auditor同SFC又點睇
連登金髀信徒:大瘤在下一盤大棋
台灣記者係咁上下啦
輸就輸股東 贏就佢贏哂
重衰過老千股
10蚊買返 100蚊冇走 20放哂
叫贏定輸?
佢輸到破產先出黎笑都未遲

以家大劉賬面仲要贏
仲諗住避到敗家仔一劫
你接呀? 而家所有恆大既行家都等緊恆大仆街後再賤價接收靚地
恆大已經比人套晒d錢出黎 邊個接有咩分別
等睇一大班傻仔衝出嚟精神自慰話大劉輸到PK被割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞