[女校藍生]點睇談善言,楊偲泳主演套《喜歡妳是妳》?

568 回覆
137 Like 22 Dislike
當時已經有同志遊行
可以行前少少既
咁你咪朱康!?

你條仆街搵兄弟過橋,掉低個女過大海叫雞
讀者投稿
咩post
今日三刷,今次我係focus係renci度。其實renci唔係淨係瞪大對眼無表情架,佢d微表情都好好。我睇番renci係係班房同阿談講分手果幕,係睇住renci個鼻愈黎愈紅,阿談果陣都未有眼淚。

本身覺得自己都唔會喊啦,睇左咁多次。去到最後結婚高潮,睇到renci幫阿談無名指戴番中學既戒指,真心眼淚巴巴聲咁流出黎。同埋睇到renci行禮係唔開心,係好凝重;相比flashback佢同阿談行禮,renci個樣係發自內心既幸福。

我真心覺得renci呢個角色其實比阿談更多發揮空間,只係最後剪剪埋埋好零碎,令到觀眾follow到renci內心感受既轉變,仲要搞到renci變左好似衰人咁。

希望renci快d離婚,同阿談一齊
另外我真係好中意阿談係操場個眼神—「係呀,咁又點呀?」

果果眼神倔強得黎有啲傲氣,但其實自己內心都好淆底。真心覺得阿談呢種眼神好可愛
讀者投稿都係好廢
偏頗當有趣
根本唔係影評
變左講性別意識
醉咗你唔鍾意咩
堅,睇左咁多次
真愛
我鍾意雨中激吻場戲,本來一個乖乖女好介意人點睇到豁出去

李詠藍係幼稚,年青人就係要幼稚不理後果
大家都好expect係要有好強既LGBT感覺 我反而會當佢係好純粹 好刻骨銘心既愛情電影
記得睇過阿談同renci係棠哥個訪問有講過 呢套其實係一套愛情電影黎
如果撇除lesbian呢個因素 咁呢個結局係好遺憾但又好現實既ending 可能我會覺得個結局現實既話 個代入感會更加強
好鍾意Renci係禮堂個long shot
心痛佢心痛阿談

好建議大家二刷個陣可以係李芯悅個角度去睇
睇完之後反而係會好心痛佢 個心噏程度久久不能釋懷
之後再刷都決定focus係renci到
嗚呀阿談我愛你
要去到中年先會體會到春青的可貴
尤其當感覺到遺憾時, 仲係想不惜一切代價去補回/補救
原來MV有deleted scene
覺得嗰句出自於上一輩嘅口中又冇咩問題,始終係用番佢哋啲視角嚟看待呢件事
有好多個deleted scene喎
你無入tg group?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞