香港有冇啲科技公司 好似台積電咁勁

151 回覆
3 Like 80 Dislike
建滔化工
應該算係pcb板界嘅台積電
你當幣少死了嗎
Sandbox好似係香港公司
開翻間肺積水囉
High tech High野
Low tech low野

未聽過
對住借刀撚咁認真做乜柒
未讀完已經隨時乞食冇錢交租,點讀
讀完冇位又永續RA, 咪玩啦
你呢啲心態匿埋屋企繼續圈爐打飛機啦
任何關係到大陸人既就畫清界線
搞科技公司你冇人才搞條撚呀
自己望吓各大學工程系有幾多香港人讀研究院啦傻仔
創科局淨係識安心出行
邊會有好公司係香港成立得到呀
本身香港人都唔爭氣啦
大學有幾多本地人讀研究院讀stem科
新能源?
屌你啦政府唔support,個風氣咁撚差點吸引人去讀
香港讀mphil 同 PhD 都有錢
不如List 下香港埋沒左幾多科技仲好啦
你會唔會太睇少台灣科技業啲學歷….個個台清成交大畢業,TOEFL 95以上係基本…..大把人reading 滿分。香港人唔好太過自大,台仔係speaking 廢,唔等於所有野都係廢
真係…..比日本同德國霸曬……
你見呢個po啲人取笑台灣人英文口音就知香港點解唔會出到科企巨企
心態仲係80 90年代以為自己高高在上睇人唔起
自稱國際城市但一啲都唔diverse
而且香港人英文都唔係好
大學present大把人講到柒下柒下
因為香港本來乜柒都冇
英國人黎左發展為係特5手上賺錢先需要英文好
先搞到香港人以為講英文好先=上等人
仲on9到以為只要識英文真係大撚哂
台灣人日本人唔識英文係廢柴
實情係香港乜都冇先要靠服務強大國家黎賺錢
以前就英國而家淪陷被迫服務支那
所以俾人搞埋普教中過多幾廿年支那人就係上等人
香港人要用普通話+英文先生存到
廣東話唔洗嫁啦
ai
科技 技術為主
語文次要
快啲叫個小王子大王子(話要英文極好先睇到paper)出黎回應下,真係未去過外地開研討會咪撚出黎7, 想講…我IELTS 7都未考到,但係我幾篇paper幾個病理機制嘅理論假設係手,學術英文真係表達到意思準確就ok,要通順返搵人執重好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞