香港娛樂圈黑暗史大揭袐!(4)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
可能佢係王菲阿爺本人呢
有冇搞過佢前新抱
梅姐?
1.華人圈歌后而已, 出咗華人圈有幾多人識?

2.係日本紅? 咁係當地賣左幾多碟? 能否好似現代K-pop咁紅?

3.歌后? 實力同當年麥當娜差一段距離🇺🇲

4.香港當年既樂壇天王天后等, 都係乘住香港經濟發達, 加上當年本地人較了解廣東話而稱霸本地市場, 時勢造就「天王天后」既稱呼, 同歐美日當紅歌手差一段距離

5. 890年代既廣東歌質素同現代韓國K-pop🇰🇷差一大段距離

6.佢當年的確係廣東歌天后, 奈何呢個世界好大。同時, 時代亦不斷進步同改變, 只係冇香港份

全球化萬歲! K-pop萬歲!
🗺️🇰🇷🇺🇲🇯🇵🇬🇧
Lm
都唔會俾佢搞啦吓嘩

不過有一排揞名爆tbb咸豬手
好似佢都有份
你唔覺佢喺套嘢入面成日同最細個女啲動作好鬼親密
成日挨身挨勢
點解會有依3個組合,點睇都唔似拉得埋
呢三個好似有啲九唔搭八
係咪卡拉之星玩埋一齊
卡拉之星一向賣開貨
屌你
K pop呢啲吹波膠idol音樂都攞出嚟吹奏
初哥哥又無咩緋聞 ... 有一次上super win左條鏈, 送左俾冬兒, 搞到醜醜呷晒醋上晒報, 但其實初哥哥係醜醜在冬兒身上硬搶的
後來初哥哥就貪食蛇, 又同過刑偵女主角"搓匙"傳過緋聞,
搓匙最大的緋聞就係同送禮
佢個圈都好明顯
以為成班人嘻嘻哈哈好健康
原來咁dirty
其實印度柳記份人係ok嘅,對crew客客氣氣,吹水時講吓咸嘢咁,真人其實幾玩得

seagate就一條仆街,三分顏色上大紅,某次某演唱會請佢做嘉賓唱兩首歌,佢老母一次排練都冇𨶙浦頭,最後on stage先出嚟,又嫌三嫌四,你老母鬼知你音域咩,臨出場都冇時間改譜,正一仆街
拎swing啲專輯可能唔會發生呢啲嘢
孖妹可以話係第一代感冒擔當
一睇就知呢條二世祖係一個自視過高嘅粉腸啦
成日以為自己好有型好有才華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞