[UK外賣仔]電動單車買邊部求意見

53 回覆
6 Like 6 Dislike
2個月有多,痴線
我係想要人力+電混合模式,唔打算完全靠粒電
祝你如果再考過嘅話可以過到
去uk 做外賣仔
48v 1000w e bike with large 20AH batteries an throttle goes 30+ mph! Range of 60+miles
https://www.facebook.com/marketplace/item/477933423478569/?ref=search&referral_code=marketplace_search&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A576feab8-dfb4-41da-9e87-830e6be8b88b

見到依架好似唔錯,可唔可以比比意見
我見D電好鬼貴好似平平地都三四百鎊
我果邊市中心斜路唔多,不過遠少少就少去唔係太清楚,記憶中得南邊係有大斜路
而家開始入冬
天氣凍加大風
用ebike 送外賣
相信要好有魄力
同埋好頂得順戶外天氣先掂
Thx bro
其實你真係要預多 d budget
迪卡龍果d好廢
請問巴打買二手果時可以點check?
上咗marketplace度揾到依部,請問好唔好?
48v 1000w e bike with large 20AH batteries an throttle goes 30+ mph! Range of 60+miles
https://www.facebook.com/marketplace/item/477933423478569/?ref=search&referral_code=marketplace_search&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A576feab8-dfb4-41da-9e87-830e6be8b88b
請問你講嘅"迪卡龍果d好廢",係指電池質量唔好,定係電容量太少?
我見過河巴話迪卡龍果架唔洗考慮,其他兩部可以諗諗,我睇番
迪卡龍:lithium-ion 36v 11.6 Ah (418Wh)
Carrera impel im-1: 367Wh battery ,Hyena 36V, 250W, rear hub motor
迪卡龍粒電個電容量唔係大過carrera果部咩,唔係好明
可換電係首要條件,第一可以延長續航能力,第二壞電時可以自己換。(呢種車最容易出事就係電池)
頭先去咗halfords想試車 點知無我想要果部貨 運過黎要一個星期😡
RadMission Electric Metro Bike直頭唔知幾時先運到 睇comment有人話等咗2個月 😂
依家打算買decathlon 頂唔住就買多粒電 希望有需要果時會有貨
主要用料比較差 bearing廢 又重
搞到好食電
粒電我估全世界都用大陸電
我都諗過重依點 大約比Carrera 重7kg
頭先走去門市問咗,電池如果UK倉有就運過黎1week,無嘅就要等法國倉運過來,要成個月
支持
犯咗法啦30mph
一定要買有泥擋同後尾架果d 車

個range 你上bosch 個網有得計
依個網正呀,原來大唔大風對個range有好大影響,唔該哂巴打
BTW,要泥擋我明,不過點解一定要後尾架?
屌你加句慎入啦
到左貨可唔可以分享下
我都想買呢架
你無後尾架你點兜住個外賣袋
你咩住的話Chok chok 吓好易瀉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞