林作:月收租回報果2%根本比唔上儲蓄保險

51 回覆
0 Like 45 Dislike
我可唔可以借600-800萬 買儲蓄保?
Premium financing
月收租回報2%比唔上儲蓄保險,咁月供BLK嘅回報又比唔比得上儲蓄保險??
咁都好過比commission比你班垃圾賺
買樓係相信十年後必定會更高

收租當利息

而且比一半就可以有人幫我供
抵到爛
其實佢講得冇錯 而家個樓價已經冇得升了 內房爆 香港一樣遭殃 已經唔可以拎十幾年前個套黎比 樓價係會跌 事實上已經有人蝕讓緊冇一樣野會永遠升 睇你係咪接緊最後火捧 而家隨時大爆既局面黎睇 買有保證既儲蓄保險不失為一個好方向 大趨勢
Pin this
保險好似都可以套現,但現金價值個poat先得
啲儲蓄保講緊最快都成5年後先叫唔洗蝕錢
真正有回報開始有賺都成十幾年後
但人地層樓已經升左最少1球,多嘅可能係1,2倍
收租又收左2,3球
條友係咪扮唔知保險公司將saving product 舊錢拎左去邊

我去買bond fund + index fund 80%/20,再搭隻純人壽唔好?洗俾佣你賺?
佢意思:
反正樓價Actualize唔到
不如比晒我賺
希望佢係扮緊on9
股價升唔當獲利,股息先係

唔洗解釋
連登仔:緊係買幣啦 收息啦一年30里
DLLM 做保險做到痴撚咗線?
講嘢無邏輯 無數據 一味9吹
呃你老豆老母就得
個數學系純粹係俾個銜頭佢呃人,唔代表佢要講曬所有佢知道嘅事俾你聽
當樓價升唔計
我為咩事要比舊錢保險dog鎖死十年8年
萬一有要事要用錢,樓都可以去轉按套現。or直頭賣鳩左佢
保險份垃圾得咩
樓有槓桿㗎嘛
買樓可以借錢買,又會升值
保險10年後先打個和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞