[用左兩星期先包膠] ipad mini 6本質係一部遊戲機,啫唔啫喱芒根本唔重要

75 回覆
31 Like 57 Dislike
部mini6只係wifi版,連住手機共享出黎既4g signal

用咩電話 share 4g?穩唔穩?唔會用用下斷咗?
乜撚遊戲
你睇梗幾件NPC傾計咋掛
要長開 pc, 我不嬲都長開, 有service server run緊

你估我唔想喺apple store買咩
我買嗰陣時全新加坡apple store返一部粉紅色256
最快預計派貨時間11月30號
Amazon.sg除咗紫色其他色全部齊gb數
聽朝搭巴士嗰陣測試畀你睇
珍, 但係出到貨先再講啦
應該係長髮油頭肥毒
其他game都冇問題,但係要點樣拍出嚟?
我要搵個方法係巴士set手提電話鏡頭再雙手打機
唔該爸打
只係一部垃圾one plus nord
貪佢除咗平又okay大電得嚟,再用埋好慳電既cpu 765G
好穩定,除咗高速公路同地鐵地底某幾個訊號黑點,用咁耐都未試過斷線

不過如果畀我再揀多一次,我會買5g版 ipad mini 再買張4g data card
唔使下下都要拎部電話出嚟開hotspot先再拎ipad,用完ipad又要熄hotspot
我係短髮肥毒 星加坡留長頭髮 作為一個死肥仔我接受唔到 應該會熱撚到痴肺
咁係因為你唔係用iPhone 先要攞部機出黎開熱點
256gb 5G 要 6.3K
講到用iphone就唔洗開熱點
iphone 開熱點早排試過係間唔中會斷
而家唔知 fix 咗呢個問題未
windows可以試下rdp
remote最好係佢

真係唔洗㩒部電話喎
我覺得順既重點應該係ping要夠穩定,你睇下果幾個訊號黑點都夠低ping,DL speed都夠support最少720p stream
我覺得高速公路啲訊號黑點都算係咁,最少只係慢左,無斷線,無load空氣。地鐵地底啲黑點先係真斷線

岩岩係轉車站食完早餐上巴士(一個係地鐵站出面既巴士站,16定17條線,仲要有個小販中心,街市同2間coffee shop,個area好多撚人)

一離開果個area就即時快左

之後經過一個訊號黑點

埋站又快返啲(都係慢,因為highway既點,無咁多發射基地台,有coverage就夠)

又一個訊號黑點

落車開始行返公司

最後返到公司,用公司wifi
好似好正,咁洗唔洗自己熄熱點?
會唔會自己跳返去高速wifi? 例如返到公司/返到屋企
請問RDP係邊隻app....

RDP = Remote Desktop Protocol,唔係咩?
好似有好多app都有用RDP
唔該曬師兄, 我諗應該係我ping高, 所以lag
rdp係m$野
你windows上面setup remote desktop
ipad上面用呢個 https://apps.apple.com/us/app/remote-desktop-mobile/id714464092
THX,一陣得閒試下
等緊iPad 食到game pass
xbox game pass?
唔係一路都得既咩?
https://youtu.be/UqT2j3a4Swk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞