淘寶85吋電視 送抵發現縮水僅70吋 賣家:85吋不是代表85吋

152 回覆
137 Like 7 Dislike
支那市吋長過英吋
識啲唔識啲衝出黎柒
而家00後個個住劏房無電視定係好似90後未見過call機咁未見過電視?

講電視走去講手機?唔知手機長嗰條邊一般refer打直嗰條而電視係打橫嗰條?暑假唔係放完究竟做緊乜鳩?
呢樣不實標尺寸連中國本身都有人屌

你就真係智商低仲出嚟柒啦

https://youtu.be/6-2Q5DPh4Ok
唔同制式可以加電視盒,小米電視就係咁
垃圾新移民男
樓豬你係淘寶買巨型電器

有冇諗過隔離鄰舍感受,生活在惶恐中
triangular inequality
依件事睇到大家嘅基本數學常識
Intel 7 = 10nm
Intel 4 = 7nm
我真係r晒頭
不如我一次過答晒啲問題

Q1. 打橫度係弱智? 我覺得打橫60吋入面就冇可能85吋,我都係弱智? #72

A1. 固定比例16:9,長度*1.15就係對角線。

Q1B. 咁另一邊長度可長可短喎
#53 #54

畢氏定理
sqrt(85²-60²)=60.20
一條邊60,另一條邊一定要>=60.2,對角先會有85
係,係可長可短,有可能係度咗短邊=60吋嘅,但係我地有相睇嘅
部電視就16:9長方形嚟嘅,如果要短邊5呎,咁長邊9呎囉,ok嘅,仲要事主爬上9呎高嚟度呢,小弟自問冇咁高樓底
又或者事主真係弱智到打直度高度,60吋高囉咁,咁個箱連120吋都塞得入嘅

Q2. #67
148cm 係58吋喎
個spec係長度148cm,唔係對角148cm...
呢頭話完人打橫度弱智,你自己又弱智埋一份?
任何長方形對角最多係長邊*√2 (即係正方形)
長邊60吋,對角極限84.85...吋
呢個仲要係盒嚟,入面嘅嘢只會更短

除非你話60吋係短邊嚟,另一條邊有110吋等緊事主去度而佢冇度到啦吓。
柒完都仲係堅持個弱智論 仲要話自己低埋「一份」
大佬唔好咁痴線啦 邊個同你一份呀
得你自己喺到柒咋
柒在唔識放乾淨少少把口
香港有中國水貨買,俾1-2K人賺.

大牌子都平香港行貨接近1 倍
LG samsung 無乜分別,Sony 水係差少少
電視都淘寶
我們的中杯是小杯喔
打橫度最長
同台灣牛肉湯麵一尻樣
諗起連登仔個個都有20cm
菠蘿包無菠蘿,鯨魚唔係魚
打對角度都唔識就知事主本身都戇鳩
根本強國好多人唔識電視係咁計
山寨雜牌就43當55賣
38當43賣
因為真係平正常55一大折
啲人好少去追究
你去投訴就退幾十元俾你
博你算數
https://youtu.be/6-2Q5DPh4Ok
你淘部大牌子都算
例如罪大會比港行平好多
但淘山寨貨你真係拎條命來玩
睇片8:10果度,大牌子火槍都燒唔著
山寨用火機都燒得著
抵死啦,冇錢學人充大頭鬼
想買部85”係屋企扮嘢,但又窮唯有去淘
打橫咪高果個60吋囉, 你覺得係打橫, 但其實佢係高

咁高60吋, 而對角係85吋, 佢有一定長度自然做得到, 有咩問題?
打對角都冇85吋 呢個係單位問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞