[回顧之鬼才] 青之蘆葦漫畫討論區 4 -一年一場波

1001 回覆
17 Like 3 Dislike

在愛媛上學的中學三年生青井葦人,在那纖弱的身體中隱藏著強烈的足球天賦,但是因為那太過直球的性格,讓他經歷了很大的挫折。在這樣的葦人面前,出現的是東京City Esperion的青年隊監督福田達也。

[member]
《青之蘆葦》(日語:アオアシ)
青井葦人(青井 葦人(あおい あしと))
位置:FW →____。
主角。他最初來自愛媛縣,出身愛媛縣雙海濱中學,即使移居東京也仍以方言說話。性格直率、積極和勤奮,對家庭及朋友負有責任感,如努力成為職業足球員以令母親幸福、會為朋友及隊友受傷害而生氣。參與足球時予以高度的專注和精力,並一次次從絕望及崩潰中努力恢復過來。
自稱天才,在初中時靠自己撿球來做遊戲。有才能俯瞰球場,可以完全掌握場上其他人的動作,預測足球和球員的動向,並看出對方防守重點和漏洞。應福田的邀請,並通過了評選,並屬於東京City Esperion FC青年軍。號碼33。儘管他加入時是前鋒,但當他成為B隊的成員時,因被視為欠缺技術、爆發力等前鋒要素,而轉任為___。後來晉升為A隊。
其他角色: 自己睇漫畫

下集又回憶
但係下集正wo
終於講翻點解係打閘而唔係中場中
中間睇到屌左聲, 又拖....
結果係

次回「超重大發表」
使唔使畫咁多頁
足球漫黎講d女畫得幾靚
我覺得還好
佢要帶出思考力嘅重要 青井同內田嘅分別 SB最大特點
咁多頁都真係差唔多
留名
會唔會打埋今年仲未完呢
應該ok 既仲有5分鐘姐
踢撚完青森先一定過睇

隔離王者天下都打完兩場

其實真係可惜
lm
屌咗半年以上 終於終於入戲肉
我希望佢比個合理啲嘅答案 點解係邊後
由其係1.佢設計到葦人所有基本功都唔勁 2.呢一百話多咗蓮呢個都有鷹眼又有技術嘅存在 希望佢唔好扭橋
其實咁講 不如比青頭打half back 算鳩數
打影帝個位 有中堅逗住
唔洗打邊同理論上一隊波最好波既翼隻抽
反而想知葦人+栗林+蓮 踢國家隊會點會對面應該唔使旨意掂波皮
唔好俾估中係總監一早知蓮既存在
想搵埋主角拍蓮國家隊玩雙司令塔
葦人到時就會好驚青,好似弱智咁(但又踢到國家隊)
栗林+蓮 係咁幫佢補鑊
其實只要將呢場波D對手變哂其他國家隊既人,
過程同表情&套路可以完全一樣,久唔久就用下鷹眼,之後又比人屈下,咁就可以畫一,兩年
照計最快都過多百幾場波先有得踢國家隊
一年一場波嚟計我諗你個孫都未必見到佢地掂到波皮
隔離果邊 一條龍都百熱化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞