親戚話要分錢

493 回覆
67 Like 1250 Dislike
同D賤種仲講齊齊整整?
比人騷擾仲要同人客氣
你同你老豆住邊?呀嫲一個人住?
如果層樓冇特別意義就直接賣咗佢,或者租出去比人,接你呀嫲一齊住,直接同親戚斷關係
其實張契在你手

除非你阿叔係狗
衰d講句就死果件老野仲心水清過班後生
老人家就過身要分身家聽得多
我爸媽身壯力健
佢個仔, 即係我哥, 就要分佢地身家
爸媽傷心左一輪, 唔想頭家散
最後俾晒所有錢佢個仔先完到件事
不過我地一蚊都無的仔女就要負責照顧2老
我地雖然無講出聲
但好唔開心點解哥會變成咁
“有次有個阿叔告鳩我阿嫲唔識法律告鳩我嫲拎社會資助”

留返曬証據,大不了同個個親戚講,班仆街認錢唔應人,自己老母都搞
建議私人樓就賣咗佢,勝在香港人多,搬過去第二到然後永世唔聯絡,而家你在明佢在暗,最驚呢類人心有不忿搞小動作
賣左層樓佢,全家帶埋呀嫲過英國養老
比人恰到上心口仲要考慮分唔分錢比人哋
樓主係咪人嚟
你最好問法律意見,連登畀你情緒宣洩就得
同埋詳情係網上講太多對你地不利......
親戚仔女唔識上網,d 報章傳媒都會幫你登報
咁唔會有損失就理鳩得佢啦
咪當白卡佬處理囉,再上黎就報狗
poker face 唔好激動,門口裝番個cam,最好唔好比佢知
響門口點嘈都ok,記住佢地只係過客,條片就係佢地人格

你都識講佢時日無多,佢一行左你班親戚一定軟硬兼施,到時就係你地定力問題,拎番cctv 條片得閒重溫可以堅持信念

唔好心軟,親戚可以揀,d 人太令人作嘔,宜家斬纜日後免煩惱
你嫲嫲同你老豆都已經知道其他仔都係仆街黎既仲好啦
反正一早都傷左感情,層樓又一早定左落黎,之後既日子好好陪佢就得
轉轉個心態
佢地上競黎未當佢地做大戲,唔駛理佢地啦,冇咩必要將情緒放係佢地到
佢老人家都企硬,你就唔應該縮
你比得佢一次
佢就一定有第二次第三次
斷絕來往啦
我屋企人應該就唔賣 ,但會自住,因為不嬲住係到 因為我屋企話又有神位又剩 唔會賣既,同埋嫲嫲意願係唔賣

人哋有底線又有咩問題

世界上問題點會得一種解決方法
大個啦
你尊重呀嫲就唔好分,係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞