[黃Viu] 韓劇 Happiness 討論區 (韓孝周 x 朴炯植 )

559 回覆
14 Like 1 Dislike
我自己就覺得一般啦
D on9居民講句野
D上層友又要走去分自置定租
我心諗做乜鳩野
咁多集D人既死都係因為其他人既on9
次次去到就黎高潮位就突然坐低探討人性
套野真心麻麻
我自己就覺得一般啦
D居民講句野
D上層友又要走去分自置定租
我心諗做乜鳩野
又要追劇
韓孝周好正
套野連個女主角都係冇腦左膠黎,上一秒叫人唔好開個貨櫃下一秒見到自己個friend係入面就唔俾人閂唔理入面啲喪屍有機會衝出黎,係大樓個度又放走個女喪屍害到個阿婆瀬野中差啲害埋個細路,男主角都好啲但又要聽女主角鳩up放過個成日想害自己既人,真係寧願睇殺妻男得逞好過
痴撚線 為咗研究解藥
要女主被咬一次
好撚憎個男醫生 好撚煩
個性格勁似惡魔法官做總統果時 一發脾氣個樣好想打7佢
主題咁好 個劇本真係晒左
Ps 繼續屌住睇
不過so far 由一開始就話啲屍(第一集)唔識破門,今集男主都嘗試解釋啲屍會捨難取易
我諗同韓國context 有關,香港好少有混合式住宅
開頭仲諗住有啲正常人,個個都話貪錢
開始有啲後勁不繼feel
香港混合式咪就係有啲舊公屋可以賣
on9劇本on9人物又多bug得個喪屍題材吸引,追星既睇冇所謂女主角係幾靚,本身諗住睇喪屍片會好失望
得12集算啦
我後尾無睇Walking Dead都係因為發現 講人多過講喪屍
韓國超市D現金
仲要係屋苑內既
加埋我諗都唔夠兩千蚊
我等sweet home第二季好過
如果遲啲劇情有好轉麻煩大家先再提一提我,勞煩晒
哩個又係bug黎,講明啲人有一段時間會變返做人咁點解唔打爛個玻璃入去呢,男主角話會捨難取易根本就勁牽強,大佬你喪屍黎嫁,你做返人個陣識引人開門就代表你冇左人性啦又話會超渴望人血,咁爆個玻璃有幾難係要等人邀請你入去先可以吸血?癈老喪屍黎?咁不如插埋飲管榨埋汁裝入個杯俾你拎返屋企慢慢嘆啦
反而地獄公使暫時睇到第3集頭都唔錯幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞