[黃Viu] 韓劇 Happiness 討論區 (韓孝周 x 朴炯植 )

559 回覆
14 Like 1 Dislike
happiness係咪指覺得幸福就會有抗體/可以壓制病毒

好似女主無憂無慮咁 男主都覺得而家好幸福 希望最後冇事
另外超市妹都係感受到家庭溫暖所以都控制得算幾好

而家先認到清潔工係御史與祚怡嘅奶奶八順
其實男主點解唔想佢手上個傷口好得快而每日去整傷一次?
如果要隱瞞佢被劃傷唔係應該越快好返越好咩?
女主講過佢隻手的復原速度快過常人
我諗男主都發現到呢點
所以成日界傷個傷口,令到復原速度同正常人一樣
開始有d悶 d豬隊友仲係唔生性
雖然估到 但律師呃佢開門個下都係嚇親
呢套太着重人性 但戲劇角度嚟講又描述得唔夠好
人性上我覺得淨係着重奸嗰邊嘅人性 好嗰邊好少講
同埋好嗰邊真係太過理想 正常點都會有一兩件事情係需要主角們去取捨

我會覺得演奸角同埋軍人中尉最有得發揮 男女主角反而係用嚟推進劇情多
最新果集最尾果度做咩野 咁唔合情理
咁多人知佢殺左個警察都好似完全無問題咁
本身套劇已經夠爛,而家覺得全部人都係抵死
人性考驗...個個都搶糧食同水
但估唔到安德魯咁仆街...

希望小說作家個阿哥同超市妹醫得返...

差2集大結局,希望唔好爛尾
中校好撚型😭
btw啱啱睇咗韓孝周嘅 解花語 真係好好睇 我睇過佢幾部電影 依套係我最欣賞嘅電影 佢嘅演技亦都係 誠意推介俾大家

但依套此終唔係一套純商業片 有啲文藝片嘅氣息 自問從來唔會去戲院睇文藝片嘅人可以唔使睇

而我自己就冇後悔啱啱嗰兩個鐘頭
sorry 用詞唔係幾好 只係想講如果想開開心心娛樂嘅話就唔好睇依套 可以睇佢其他片 睇唔慣文藝片嘅人可能會覺得比較悶 所以先咁講 無其實意思
佢搶槍個幕好正
但佢最近嗰集攬住老婆打針我覺得做多咗明明之前啲喪屍勁易搲到人
如果話W兩個世界係爛
呢套Happiness係仲爛
去到第2/3集我曾經係公海話過係值得追既,而家我要收番
唔睇都睇左咁多
唯有睇埋落去
有用手扣同面罩應該都安全嘅
原來咁打得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞