電影LOL︳神奇女俠Gal Gadot演[白雪公主]魔后, 網友大呼選錯角

137 回覆
15 Like 101 Dislike

迪士尼近年將唔少經典故事拍成真人版,《阿拉丁》、《灰姑娘》之外連《獅子王》都有「真獅」版!家傳戶曉嘅《白雪公主》當然走唔甩。

早前我地都報導過,《白雪公主》將會由荷里活影壇怪物級新人Rachel Zegler擔任女主角。20歲嘅拉丁裔Rachel 幕前演戲經驗唔多,但係已經幾部大片片約在手,包括被大導演史提芬史匹堡相中成為《西城故事》女主角,另外仲有DC嘅《沙贊!2》,奇就奇在呢堆戲未上畫,電影公司就搏佢有潛質有叫座力。

有白雪公主又點可以冇魔后?之前以黑魔后Maleficent做主角嘅《黑魔后:沉睡魔咒》,搵那些年嘅美艷女神Angelina Jolie擔正,同原著故事描述變老變醜嘅魔后形象截然不同。既然珠玉在前,新版《白雪公主》嘅魔后人選變得舉足輕重。

外媒Deadline報導,迪士尼屬意搵《神奇女俠》嘅Gal Gadot飾演魔后,雙方商討進入最後階段,但係Gal 老公Yaron Versano已經喺IG證實消息,而Gal本人出席新片Red Notice首映都認咗會做壞蛋皇后,仲話急不及待想搵「魔鏡」照一照。

消息傳出後,有mean爆網友話「套戲10秒完得!皇后問魔鏡『世上邊個最靚』,咁魔鏡一定答係皇后架喎」,明寸Rachel Zegler冇Gal Gadot咁靚。到底劇組會點樣安排?化個醜妝俾Gal Gadot,定係要Rachel 演技搭救?呢個咪就係賣點囉!

點解話個咖啡妹演『白雪』公主?
魔鏡唔講大話白雪公主就唔使食毒蘋果
真係好樣衰~
角色係咪掉轉咗?
唔白都搵個靚d
全劇終
你睇下佢 佢真係樣衰到冇朋友啊
好撚樣衰喎, 屌你老母

痴撚線迪賤尼
在膚色呢個層面上,依家全球都矯枉過正
白雪公主係童話 都話可以任佢發揮
多次搵黑婆扮演英國皇后 先至攞命

咁似我偶像 Richard Ashcroft
垃圾!左膠乾脆搵個黑人女同先夠政治正確啦
馬蹄露咁嘅樣
Mirror:You
劇終
Gal講咗今次故事好破格
可能白雪公主先係奸角
屌呀
有冇聽佢隻acoustic 精選
到時皇子見到白雪,真係會講要丟佢落山
邪惡版格林童話- 白雪公主勾引自己老豆,皇后先係受害者
嗱,由於荷李活依加玩政治正確
LGBTQ+ 係主張人人平等不分階級高低(聲稱)
所以母后係唔會問魔鏡邊個最靚! 因為人人都靚!

按依加佢地既方向,個故仔應該係母后一開始話塊魔鏡係先王留存落來毒害人既傳統野,話現今王國人人平等唔可以再分高低,然後打爛塊鏡既時侯見到幻像,入邊係到「傳統思想下的受害者」

所以母后決定揾魔藥/魔法變性,再同白雪公主一齊四圍遊歷解放人民
途中救左白馬王子同七個小矮人
呢七個小矮人入邊緊係有齊LGBTQ+ 要素啦,同埋白馬王子同其中一個小矮人係Gay友
最後打敗邪惡既鄰國領主(個領主當然係反LGBTQ+),統一LGBTQ+既天下,母后同白雪公主白馬王子小矮人等係城煲開Party,一堆同性/變性Couple 打車輪唱歌跳舞完場!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞