啲人搭巴士究竟係點樣揀錯邊個隔離

462 回覆
61 Like 249 Dislike
識玩
你男定女?
文盲樓主淨係唔覆人地屌佢文盲既留言
再扮女人就打撚柒你
一定係揀細粒女
明明自己個名打啱「坐」,點解宜家會打錯「錯」,睇到我
未必關你事,仲要考慮前後坐左咩人,估下附近有冇人傾電話、大聲講野、係咁咳、un腳、尖叫、體臭等等
同返相近年紀既異性既坐, 會多野諗左, 諗對方會唔會諗多左, 其他人見到會點諗之類覺得煩所以唔會揀, 怕醜係其次
後生同返同性坐合理, 舒服D, 人依種社交動物, 接近異性會比較表近同性無咁自然, 返工放工累 會想自在D
中老年既反而比較無所謂,
我自己主要睇兩樣, 1. 身型窄小D既人 2. 第一眼感覺 似比較乾淨無氣味既, 順便都掃埋前後左右似唔似會好大味 煙味汗味之類
男女反而最次要 3. 有無咩噪音之類令人分心既行為 傾電話 打機
但因為第一感覺通常覺得長者 & 男性比較唔整潔, 所以最理想揀瘦瘦地既 後生至中年女性, 最好本身已閉目養神緊既
次序:靚女>後生男>西裝友>阿伯>阿婆>肥佬
死都唔揀坐細路隔離,就算係前後都不了
多數都20幾歲女坐隔離,有時後生仔仔,仲要之後尾站剩返大把位左右仲唔肯換位都幾尷尬
星期六日有細路仆硬街,冇得瞓覺
雖然最尾兩句係事實,不過一個錯字就escalate到呢點好似有啲harsh
老老豆豆
坐靚女隔離反而壓力仲大
驚掂到少少都有誤會
多數坐西裝友格離
如果唔係無得揀都唔會坐後生女格離,費事比人以為我咸濕,我見好多後生仔都係好似我咁揀
我通常坐下層最後排 成日俾女夾
利申 男
揀普通身型既男人
有時屎忽痕先揀後生女,坐低後會昅下佢對腳
有咁既機會仲唔昅返夠本…真哂料
即係條友睥鳩住我
但就算佢睥我,得返一個位都照坐架啦

聽講坐右邊中後位,炒車都無咁易死
所以我多數都坐右邊
就係你e啲gay佬成日坐埋嚟搞到我冇得同女坐
好痴線啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞