[懷舊] 一人一部當年外型最好睇/特別既電話

712 回覆
350 Like 78 Dislike
當年都有用過,講電話大陸佬咁超大聲
呢部正 個期仲有摺機
但極快冇電
呢個系列好靚
以前用過呢部
真係用過既最鍾意果部
第一代 Sense UI
加埋個轉輪
仲有掃相同聯絡人
Good old days
但慢到仆街. 其實WM 應該唔係咁差, 但當時既CPU 真係太慢.
白紅色真係好撚靚當年小學就係用佢
一部我愛不釋手嘅機!可惜個系統好廢
以前sharp的摺機好型,尤其920SH / 940SH...

LG KS20
原型係 LG Prada Phone

可惜依家LG成個電話部都冇埋
當年聽講可以收埋幾粒藥丸係機殻入面
當年買咗940SH 冇要SH-06A 好後悔.
media lock 真係太煩
但softbank 個系統易用過docomo 個symbian
屌 我都有呢部
以前未有果陣仲借阿媽果部同朋友出街威

Smart phone 年代嚟講呢部一定係數一數二好睇嘅機
當年人手咗金色
可惜最後難逃燒底板嘅命運

自己第一部冇numpad電話,唔知算唔算冷門,但記憶中算好用
G4係微彎

利申仲用緊
鏡頭同現役機款仍然有得揮
仲要個個想買vodafone水版,自己最終只買到sharp版
其實點解咁撚貴
當年成日諗
泡狗機咁撚柒就收返埋先啦
完全唔明點解當年買到咁貴,明明功能同8210 , 8250一模一樣
我記得係陳柏宇代言,首廣告歌幾好聽
出完Lollipop之後過多兩年都唔興呢啲電話
你有冇用過?伏到仆街
大家成日屌wm 易hang 機,但wm pda同wm phone 我用過咁多部都冇事,除咗呢部

每日hang 幾次係例牌
全世界wm 內置windows media player 聽歌都識background play,佢要自己改registry 先做到
聽聽下歌個wmp 會自己停定唔知自動熄咗
聽到都好,有時會有不知明noise,好似聽黑膠咁
唔係我買到機皇先咁,朋友嗰部一樣,上網睇個個都係咁

最後用咗幾個月跌咗,當年仲讀緊書成2個月part time 人工,好肉赤,但我未試過跌電話跌得咁開心
當年嘅機能仲要行640x480,sense ui又大咬,再搭細電
有同學仔用,起碼要2-3電跟身,見電腦就插住叉電先夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞