[懷舊] 一人一部當年外型最好睇/特別既電話

712 回覆
350 Like 78 Dislike
用佢第一次影到閃電

當年moto 啲機真係好正。 賣左比google 再賣比支那之後就收哂皮
htc one 屌打哂依家d機

見到巴打講起21:9長到搖控咁, 諗返起LG呢部BL40, 09年啱啱出好多人笑佢太長唔好睇唔好用, 銷量好似好差, 點知十年後啲機就算未到21:9都越出越長 但LG手機已經自己摺咗先

題外話我覺得呢個系列嘅推機好睇啲, 仲要紅黑 但當年好似賣得好短時間, 連二手市場都好少見到, 唔見咗之後想再買返部嚟儲都冇機會

記得佢第一代d 數字制全部都會爆開一分為二,見到個個人部機d 制都裂撚晒
nokia都有出一部, 喺褲袋拎出嚟撳個制彈個蓋直接聽電話真係正到
下面個部實係好撚靚
任何一部iPhone都輸
我記得好似好多色
Sony除咗XZ2/3都冇輸過 個設計
903sh 一睇就記得個型號
嗰陣又係勁想買,不過學生冇錢
以前跟屋企人去先達搵人, 入到去間間舖都掛滿nokia唔同型號嘅殼, 仲有好多所謂特別訂製、特別款, 勁過今時今日啲iphone淘佬case
鍾意docomo啲功能機多啲 不過香港好似好難搵
我個陣個部都換到閃到爆炸
屋企人有用, 唔夠一年個下巴就虧咗扣唔實, 放喺枱面都會鬆, 熄機bye bye
但換電嗰時有啲似上彈匣咁, 模組化又可以砌嚟砌去, 自從出咗智能手機之後大部分電話外型都大同小異, 呢部一比較起嚟係幾新奇有趣嘅
error
自己玩音樂寫歌
用咗3 4年 冇甩冇鬆 反而係啲電好易大肚 前後用咗4 5粒
跟住換咗三叔
NEC?
銀色係人生第一部電話,手感勁好
入呢個post啲童年回憶返晒嚟原來已經老啦

第一部智能電話samsung S3 都幾靚
早排新聞話古天樂仲用緊
玩貪食蛇
當年啲偽abc好中意用,扮哂唔識中文
一定
0美感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞