認真討論 其實裝安心出行有咩咁難

106 回覆
8 Like 294 Dislike
基本上app store 個安全問題check得好嚴 如果因為政治咁樣而拉左人
apple 已經會做野即下架
有d人會唔信 apple 但事實佢地上架個條件其實好撚麻煩
有關私隱問題check得仲嚴
唔明點解要用假安心 玩鳩自己人
見之前有個傻鳩話咩del左 佢就得
都2021年 個腦都係傻下傻下 仲相信香港有法治
呢種人真係比人教到純晒 聽話到成隻狗咁 仲係屌極都唔化
依架由最初 9寫資料 > 變用假安心 > 寫真資料 > 用空白手機down 安心出行(多鳩餘)
成件事根本退步緊
只係減慢退步而唔係令政府呢個計劃收皮

基本上政府大樓一定要去
反都反唔到 要收皮都已經太遲

利申 唔反對人用安心出行同唔反對用空白手機down 安心出行 只係後者覺得多鳩餘 呃自己用
用得smartphone根本無私隱
點解會覺得apple 會下佢架
一句講哂 都係唔信個政府姐
有錢就得
我都明 但呢個似盲反
「基本上政府大樓一定要去
反都反唔到 要收皮都已經太遲」

Cctoy話唔去
唔想寫紙仔所以裝左
次次入餐廳都有掃
廢事比人罰5000..冇連燈仔咁有錢
支持人唔用安心出行
支持人用安心出行
支持人寫資料

但用空白機down 安心出行個d / scan 完個code del左佢個d人
正傻閪
反個政策同反個app係兩回事
Wechat有私隱問題都唔會落架
政府>一切
黃絲係咁煩膠㗎啦!成日驚死被人監控住,藍絲就弱智,好彩香港仲有我地呢啲投機取巧頂住香港個經濟咋!
renew車牌同搞稅d野要點算
人一黃 腦便殘
香港人一早教育過私隱嘅重要性
所以每次都會好大反應
參考返上次Facebook WhatsApp 即時轉MeWe Signal
但無奈香港人要返工生活 要你裝先出街你都要嘅啦
咁最尾咪走去搵辦法解決囉
MeWe 熱潮已過
身邊唔少人signal 轉左去tg
都有唔少人至signal 轉返去whatsapp
d app用來方便自己姐..
你話唔裝對佢有影響 真係wfc
如果我係創科局
一人派一張政府認證安心QR code卡片
你唔識用手機掃咪遞呢個碼比d保安掃
咁d人無藉口
政府到呢一刻都唔肯公佈安心source code
點解?
沒錯 香港人就係三分鐘熱度
講真 今時今日嘅香港你仲expect啲咩
基本上app store 個安全問題check得好嚴 如果因為政治咁樣而拉左人
apple 已經會做野即下架

樓主打完有冇笑?
雲上貴州

Apple 向俄羅斯屈服 iPhone 需預載政府指定應用程式
https://unwire.hk/2021/03/19/russia-pre-install-iphone-apple/mobile-phone/
雲上貴州 唔關香港事

Apple 向俄羅斯屈服 iPhone 需預載政府指定應用程式
想問下屈服同 安全問題check得好嚴 出事會下架有咩關係
唔關香港事就=apple好安全?

俄羅斯政府指定應用程式一定好安全啦
應該唔會有安全問題既
所以可以照用
apple 唔安全啊 但暫時係最安全手機牌子囉
咁你咪用俄羅斯政府指定應用程式
有唔比你用咩
apple好安全=預載俄羅斯政府指定應用程式

好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞