[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(25) 艾爾不是女孩子

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
y 男主咁7 女主未發育
好彩有大波妹三葉
後面仲有幾重戰機boss,機體能力傷害強制剩1/10,重點係直擊無法無效化

然後98000血,駕駛高㡳力。機戰F,EX撚可以試下菁英難度0改0培養0AOS挑呢隻嘢

今次係逼玩家,高難度冇得唔改唔培養。因為培養改機AOS唔夠都難打。
諗起以前玩gvg V高達可以射對腳出去
早期仲可以靠主角用寺田生日血型,學sp回復,開局有無限感應預見。到後唔改機剩培養打hard都痛苦,更何況菁英。
今集出擊位咁小,堆高達真係唔想出
重點:3格可P 9斬(其實果招係係正樹的劍技),唔使消費EN或者彈數,同機戰W宇宙騎士一樣咁作弊
起手揀地球線 殺30個有任務 好似係
跟住佢細佬殺30個 都有任務 係強化一七式
0改菁英
不過我見AOS有任務所以升咗AOS,淨係0改人物機體
揀宇宙開始,星星任務打到魯魯修醒返
打boss用開必中直感所以冇乜感覺,但就算劫獄救朱雀嗰關,個殘廢王子同槍X劍個四眼佬都冇話幾%命中

今集打死人會mark俾你知,益晒所有有底力嘅機師,例如一開頭銀河機攻隊同主角
搞到佢哋殘血命中同迴避就好高唔駛save load,唔洗壓到得1成,見紅都好有效果
兩部戰艦夠晒硬打人又痛

暫時0改最難係個3wave訓練關
6turn清場,3輪敵人又隔到馬撚咁遠,靠修羅隊同機攻隊班豬閪真係食得屎
係預購有部SRX,計盡用晒額外行動先可以反擊turn啱啱殺晒
如果之後限時關都有咁難就真係攞命
三一...
三葉個周遭指揮超猛
巴打0改但有培養駕駛? 今集菁英要0改0培養0AOS應該冇乜可能.

最少都要培養駕駛. 如果唔係菁英難度直頭打唔入敵人.
其實個時間線係點 一出場就有真三一 姐係差唔多ova嘅結局?
機攻隊得日立出可以用
其他入雪櫃
V dash好好用
我打咗10幾關左右,全隊得飛機場有補給用得最多
丫出要同太多輸出角爭位,四眼仔仲打得多過佢
日立出玩高機動
好啱速戰
0改人改機,包括打返嚟啲人物技能
AOS升左會有新關卡,好似有劇情睇所以我升左
打左10幾關暫時唔覺打唔入
我刷曬AOS
只係全改阿護同SRX
其他都係靠道具,精神玩
無咁多quota
入返初代鐵甲萬能俠1,2 號既op好正
有冇好熱血既正樹bgm分享下,跟game果首好一般

https://youtu.be/S3MCccUNEt8
男的也好
精英難度都係唔改咁多,五改完艾爾同獅堂光,變左掃場機
大家第4關開始定第1開始
有冇啲早期嘅隱藏情報
由頭打可以睇番合體片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞