另一半話訓但其實去打機算唔算善意謊言?

134 回覆
566 Like 67 Dislike
唔係呀 我覺得你無資格教人 我先咁講
我基本上冇乜睇法 反而你有好重既定立場需要捍衛
你對成功標準只得一種
你有機會教壞人
再者你點判斷一個人係咪垃圾 你覺得係 我覺得唔係 如果會令你覺得成功 即管將大部份人視為垃圾 突顯你成功
其實你都岩既,只要唔傷害到人,我理人打唔打機做乜鳩姐,我為自己衝動所講唔經大腦,傷害人既說話同你道歉
我個case都少少似
可能我自己份人冇乜安全感掛
唔知道佢扮訓教係做緊啲咩 心入面點都會有少少唔開心
其實寧願佢同我講 想專心做自己野
我朋友父母都打機害左我朋友,佢明明原本運動同讀書都同我差唔多,就係打到返唔到轉頭

因為咁我先好憎d 大教壞細, 如果唔係佢地無自制力,唔會要我朋友係咁既環境長大,我唔係自大覺得自己成功,係嬲鳩佢父母呢d 咁鍾意打機既人既鬥氣說話姐
Same 無安全感
因為我地做到嘅嘢就係俾多啲信任
為咗呢樣野不斷嘈都冇意思
加油
樓上嘅討論我就唔參與
每個人都有自己嘅選擇
同讀書一樣 人哋努力讀書嘅時候
你選擇hea 最終成績比人差 其實都無得講
返工都係咁 不過出到黎社會一定複雜更多
同埋都要睇其他因素
越大個就知道有啲嘢唔係想就可以
會講大話都係驚你嬲或者唔開心
你話畀佢聽唔介意大家坦誠啲咪可能好啲
利申A0
你講得啱呀
點解要假設人地會嬲所以講大話
拍拖唔洗多 最緊要搵啱人呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞