另一半話訓但其實去打機算唔算善意謊言?

134 回覆
566 Like 67 Dislike
佢唔係要打機 係要專心打5粒鐘唔理你你都唔會有意見
一句講哂可唔可以打5粒鐘唔理你?你俾唔到佢既話咪惟有話訓cutoff你
謎底已解開
咪就係怕你亂諗所以講大話囉
不過自己又做得衰照online
又真係唔會
不過我覺得唔係佢問題既
佢咁講 係佢既選擇
因為係個局黎
等你以為佢呃你打機
其實真係去偷食
咪踢爆
問女人呢個問題一定話冇同唔會嫁啦
自己態度語氣已經西晒啦
你係咁諗者 佢啲前度唔係ar ma
佢以前學咗 想專心打機就要扮瞓
講早抖之後就可以名正順唔覆msg 電話
結婚前成日都係咁,
結婚後。。。
睇書,搵錢,玩車,玩運動,學興趣,睇樓(買樓真係好大學問,唔係淨係夠唔夠錢)
打機無問題,咁點解要暪?姐係佢另一半唔鍾意啦,少問題就唔會上黎開post啦

男人老狗要圍爐已經廢,仲要因為打機而圍爐就更廢,社經地位低先會係感情上煩惱,你唔明我講咩唔緊要,有日你會明
唔明你講乜係因為你講得差

隱暪一樣野未必同件野既性質有關
你試解釋下社經地位高低點同感情煩惱有關
乜撚都唔講係度鳩拋 好撚威呀真係
明就明 唔明有日明
我認我會西佢
但唔會因為呢樣野西
可能佢先入為主左
你又啱 可能真係咁
唔敢諗咁長遠
細佬,到時就無咁嘅生活,好好珍惜
我係絲
不過將來既生活真係唔敢想像
咁樣吖妹,咁你更應該扮唔知仲好
唔洗去諗住嘅,互相包容就ok
有時一個人係佢自己內在有左個習慣
或者佢已經認為人地唔鍾意佢打得咁耐
所以就會慣性所謂善意謊言
同打機有咩衝突先 興趣愛好嘅嘢有分高唔高尚㗎咩
「好_ _ 啊真係 」呢句真係八婆先有既神態,毒撚學埋就仲衰過八婆

唔好話男女人, 純粹以人黎講,應該為解決問題而煩惱,唔係為問題而煩惱

男人有時間應該去搵錢,唔係走去做個打機都要隱瞞既小男人,你有錢有地位,多女埋身個陣,另一半只會討好你,諗點樣留住你

係香港先盛產咁低地位既小男人,港女上網賣相都可以買樓,班小男人淨係識上網圍爐,越圍越廢

唔係我講得差所以你唔明,係你太幼稚唔明感情問題十有八九都來自錢,淨返一二係性格問題,可惜連登仔唔少都係性格有缺陷得黎仲窮
你既感情觀 價值觀 等於個個都係咁? 亂套落人地度就話人唔明 成咀毒撚窮撚 係你眼中得呢幾樣野 幾有趣 你唔明唔緊要 你有日會明
對唔住,我係講得簡略左少少既,我覺得咁大個人應該要識分投資同回報既比率,打機明顯係係容易投資多於回報

唔係高唔高尚,係價值,自己既行為係增值定貶值

你打機用左錢同時間,起碼你開心覺得值,樓主洗完錢同時間,仲要換埋感情煩惱返黎係三失

有d 人自控力再低d,鍾意娛樂完先做需要做既事,最終搞到書讀唔好,工又做得唔好, 就係n 失

好多人打機打得好成功既,一d 打得叻, 一d 身材好打機比人睇,兩者都回報大過付出,其次就係識平衡,先做完需要做既野再打,用既係自己spare time

最垃圾就係樓主,打機打到影響埋人際關係

a 女人化完裝,賣相賺錢, b 女人洗左半份糧花到馬嬲屎忽,仲要搞到皮膚差,你識分邊d 女人係on 9 時,希望都識分男人做d 咩係on 9
正正唔係個個都係咁,所以我先唔係煩惱感情個個

我講埋成功其中之一既formula 出黎都唔驚人抄到,因為失敗者唔係唔知方法,係知都做唔到,無自制力、無紀律

望下感情台、財經台、叫雞post 、膠post 既圍爐人數,你就知男人追求immediate pleasure 同 deferred gratification 既分別
點解要分成功同失敗 咩撚野成功fomula 每人目標唔同都可以有fomula? 你拋一大堆名詞又冇解釋 再覆就再拋 再覆就再拋 做乜撚姐?

你既講法係有錢就冇感情煩惱感情美滿? 係咪適用於大部份人? bill gate,elon musk 都分手/離婚啦 唔通你又覺得佢經營失敗咩? 你一定話唔會 因為有錢係萬能 散左咪 next 囉! 驚閪

見人打機就諗到窮毒撚 就諗到人生感情經濟失敗

一見短袖子,立刻想到白臂膊,立刻想到全裸體,立刻想到生殖器,立刻想到性交,立刻想到雜交,立刻想到私生子。
其實你唔需要捍衛你既想法, 因為你於我甚麼都不是

我只係想勸個d 仲可以回頭、虛心納諌既人,唔好打機,珍惜眼前人,自己既人生先係最真實直接既RPG , 扮演自己、裝備自己唔會比起遊戲入面悶

你自己垃圾算啦,唔好教壞埋人,有害既野講得多都會成為潮流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞