做過five guys 你問我答

384 回覆
86 Like 65 Dislike
點最好飲真係睇你鐘意咩味
成本最高係strawberry 加埋Oreo好鬼正
點整:奶底加配料 配料有加糖的 之後同部機打埋一齊
可以的 我好樂意 但有啲同事會嫌煩
個餐單仲要咩都訂製,無套餐
要令客覺得 哇好多薯條 好驚喜
點解唔做?
冇餐全部散嗌其實真係好唔抵 超唔建議嗌野飲 自己隔離7仔買喇
之後自己搞生意 係開心咁離開的
ok,人正幾多?佢地個Career path係點
依家好似加咗人工
之前做係14500
但佢都升得幾快 crew member-> shift leader -> assistant manager-> general manager
Shift leader好似已經係18000up 之後23000 再30000 咁
同埋依家開咁多鋪 升好多人
有冇咩黑題材講下
遇過最麻煩嘅柯打係點?
認真廚房真係好乾淨 啲野食又處理得好好 同事自己都會食返曬 人事關係都幾好 啲manager玩得 幾fun 係有啲仔成日周圍flirt 但佬黎做真係唔錯
利申 唔知依家開咗咁多間 有冇變質
你幾年前做
點解要用英文落order 好好玩?
我拎隻$30杯走,第二日拎返黎再斟其實有冇問題?
我好少覺得柯打麻煩 因為都係打落機 照單做
有啲會叫我地每樣配料都分開用錫紙放 我會覺得有啲浪費錫紙 明明放晒落一個兜就得
啊 最撚麻煩係啲人出撚完單先又改呢野又改果樣 又話個收銀聽錯 明明佢冇講過
同埋話要曬15樣配料果啲 做比你唔係唔得 但有7隻醬 你真係覺得會好食?
之前會提下 叫人唔好簡曬 比人閪完後都費事提
一開鋪即做但幾時走就唔講喇
有冇睇上面
上層要求
即係炸完一次 半熟 攤一陣 再炸多次
咁樣就會入面出面都炸曬
Ching隔離買枝10蚊可樂重好
我會扮睇唔到 但有啲麻煩姨姨見到可能會捉
次次兩個人食little size都食唔哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞