人越大 個人越悶

144 回覆
975 Like 14 Dislike
依到唔係好啱你 你負評上一頁啦
本野叫咩名
你幾多歲..
唔想再返6日
17歲青春遁走

古谷實啲作品強烈推介
庸材、白晝之雨、深海魚男
就三張
我大致上同你一樣
自己覺得人生中各有階段
我想做就做想hea就hea
舒服就得,率性而為
自問做唔到你果種率性而為 已經返唔到轉頭 但內心又有一絲唔甘心 唔甘心自己就咁沉淪落去
曾幾何時我望住我爸爸每日係屋企無所事事 好似個廢人咁 無興趣無朋友無人生意義 原來到頭黎我都會變到咁
屋企攤屍最爽
爽到返唔到轉頭
人嘅能量係有限嘅… …
無得責怪自己長成以前討厭的模樣嫁喎

E.g. 我以前最驚第時係做一份困喺office工,對住部電腦成日,最驚… …
之後特登搵啲可以逃出呢個恐懼嘅野讀… …
但事過境遷,今時今日我竟然喺office對住電腦做野先係最有安全感和自由度… …

你有啲野係長成過往厭惡嘅模樣,但亦總有地方係成長左嘅… …
如果你初心嘅部份係覺得要搵返 / 維繫,慢慢搵返佢囉… …
diu. 同我一樣。。
我都就三張, 放假想留係屋企咩都唔做。 朋友都唔想約
早排同你有相同諗法,如果早十年既自己見到將來既我咁撚樣,一定會好失望
人最開心係同最鍾意既人一齊亙動

問題係,同鍾意既人一齊已經難,就算一齊,都有機會磨擦,會唔開心
同人相處,唔一定係快槳既事
巴打好有心覆我 原來我真係唔係好甘心 或者學下你咁講 去慢慢揾返個初心返黎
最尾果句真係好有同感
好快好似D廢老咁,喪屍一樣漫無目的咁妹下妹下行街
睇人挖地,坐公園眼甘甘望人,天黑夠鐘就返屋企食飯。
我剩係想講,唔好厭惡自己,你愈厭惡,愈愧疚,其實有時仲難慢慢改變… …
反而接受自己多啲丫… …因為一定都係有啲野令你變成而家咁嫁… …
接受自己而家同以前係有唔同嫁啦
接受自己,先再諗點因應而家嘅自己去改變丫
以前好討厭依啲人 到依架發現自己將來都有機會係咁 哈 都真係幾可笑
見到自己既將來咁,好恐怖。
咁啱呢排都係咁 好迷惘 個人好似做咩都唔會開心咁
維繫同交心真係要時間同心思 好攰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞