屯門樓討論 (23)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
今晚早啲瞓啦
啲船裝野拆野好嘈 未計佢會bubu 嗚笛

同埋間屋d 間隔有d 怪

我覺得啦
青榕台1600呎大家點睇? 住緊深井,青衣返工。
咁可以海典最好 XD 遠海dd
要睇下樓先, 未知入面係點
情況好似日出康城咁,頭果幾期升得好少,係新先得勁
最近睇緊啲上車盤:豫豐,大興,景峰,翠林,兆康等等,咁多位清有冇咩建議比細佬我
暫時屬意兆康貪佢方便,但就舊啲同樓底都算矮?
邊到返工 咩人幾多人住 幾錢筆直
除豫豐其他啲樓齡都成25-30年,仲要居屋
豫豐民生幾好但返工交通唔方便,勝在私樓有會所管理好同無咁舊 遲啲藍地又有發展整繞道同洪水橋大灣發展圈內,一定比其他升值。
我親戚住豫豐,岩岩起果陣幾十萬就有個兩房大單位,佢樓下單位4月仲講緊520萬成交,而家低層都叫緊500尾600頭。大興個價而家都無郁過,其
起得黎又十幾年後
所以咪話到時豫豐可能先20尾至30年樓,其他都變40-50樓齡
想當初1手2006年豫豐花園只需要5%首期,slogan 係5萬蚊首期
上車盤一律屯市
兆康如果依賴巴士線既話反而唔方便
翠林間隔幾是正,可惜個樣太居屋feel 同個名好似70-80年代啲舊私樓
2個人
6百萬內
我睇豫豐真係同感,覺得住係會舒服但位置真係少少吊腳加上短期內都冇諗住養車係咪難攪啲?
退休可以考慮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞