屯門樓討論 (23)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
最有機會個位竟然開富臨food court
真心唔明點解會開food court
嗰個位得個2萬呎IKEA起碼都要10萬呎
最多都只可以大埔咁開縮水版

除了大埔8月新開幕的「規劃及訂購中心」外,IKEA其他分店分別位於銅鑼灣、九龍灣、沙田以及荃灣,當中位於銅鑼灣柏寧酒店地庫的分店是香港歷史最悠久的分店。而據政府統計處資料,元朗、屯門及西貢區人口數目分別佔約64萬、50萬和47萬,比起大埔區的30萬人口還要多,李超誠指公司亦希望在以上地區開設大鋪,「其實我們從沒停止尋找合適的鋪位,可由於10多萬呎的面積實在太大,我們也只是處於被動的角色,惟現時仍在尋找中。」
真係要係屯門開,係河田搵間工廈就夠
工廈有地契限制只可以工業/貨倉用途
聽講有啲工廈只可以做茶葉
做咩茶葉😂
柏麗開會唔會好d,起碼叫近市中心
業權分散 冇可能比你搵到10萬呎大舖
活化工廈,大把轉咗做零售/CAFE喇
YKK都走埋,唔俾轉用途,應該變鬼城
比轉 但係要補地價
可能係茶葉生產加工
同埋好多工廈食肆其實都係偷雞
食堂牌唔可以招呼街客
咁呢樣唔知啦,但只做自己橦樓,根本做唔住,尤其而家工廈空置率,可能5成都有

IKEA想開係屯門實有方法既,我覺得佢想開既意慾唔大
因為屯門人行街都會去返市區,近近地荃灣已經有
講真 係唔係得番屯門班後生仔 部單車會安裝埋個音響
巴士住近公路口20分鐘去到 快過去元朗(住正西鐵樓上除外)
最近睇緊屯市啲租盤
如果錦華同時代比較各自有咩優劣?
個人排名
時代AB > 錦華 > 時代CDE
唔係阿
前幾日我係龍門居個到跑
見到唔少後生MK 仔 發光音響阿
播緊學友的 只想一生跟你走
我個一下覺得 佢地有聽經典歌 支持番都幾都開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞