白石角有埋站,算唔算世一

305 回覆
18 Like 391 Dislike
其實現實啲啦,北部都會區, 10劃都未有一撇

聽得最多就係攞七成嘅地起公屋,即係啲窮hi搬晒入去

同埋所謂嘅北部都會區都好大,白石角去天水圍都要30分鐘車程啦,人哋發展天水圍 / 洪水橋 / 屯門元朗,關你白石角鬼事咩

裏面大把豪宅,大把獨立屋啦

香港地點都係金融行先啦,班 ibank / PE Funds唔搬入北區,邊鬼個同你發展得好
唉屌,個個起勢踩,應該遲d要買呢區了
Ching 唔好同連登仔認真
咁咪有大商場囉
我一直都想提下大家,唔好睇漏呢區

未起站,我已經不停講呢區潛力好

點知好心無好報,係咁話我AA 狗
啲人買唔起就屌嗰度差合理化自己買唔起既事實
連登仔不嬲minority 同憎人富貴厭人貧
唔洗太認真
終於有個正常人
笑撚死 世一

串我坐監個位手足出黎發表未

等緊你篇世一論文
唔好影衰白石角啦
你兩條友一有白石角既post就出黎
靜啦
會唔會順便填海
一齊? 呢排秋高氣爽,吐露港東風,真係世一
起好哂配套先講啦,白石角難民集中營想洗底?

想上位??問過馬𩣑山同烏溪沙未?
咁人地上水去深圳五分鐘咪仲勁抽
城市景識唔撚識呀
算係世一開揚景
你柏傲莊就細聲啲啦
點同白石角比?
有無海景?
有無科學園?
仲要附近有公居屋
而家只差白石角站
你唔好ff就真
點止,起碼係淺水灣,吹大啲就係山頂
中環收皮喇咁遠又迫
https://ps.hket.com/article/2885725

俾埋你睇
如果係世一
唔係會平過呢啲呀?
白石角獨立屋遲早會創新高
14萬一呎不是夢
Bad taste
恭喜白石角業主

可以享受五至十年駕駛/ 搭uber 的士既樂趣
之後對多五至十年地盤

如果白石角站起好(如果有的話),你終於成為鐵路盤業主

到時層樓都係十幾廿年樓齡姐
你呢啲得咁少單位,點世一呀⋯⋯

世一,梗係要夠單位,比如中半山(一整區),西半山(一整區) ,白石角,咁先叫世一

如果你話你住緊間屋係世一,得一個有效單位,根本唔可以比。 最少要有8000-10000個單位去比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞