移英洋奴之二等公民買返港機票及book隔離酒店交流區[163]

1001 回覆
3 Like 12 Dislike
是角煮

擺咗西蘭花搞到個feel好中菜

aldi買雞上脾1.65自己去骨 除開一份差唔多30p
擼管正d
似五香肉丁
你買d pork belly不是很肥幾靚
暫時喺Tesco同ALDI 見到嗰啲都偏瘦,很正
我求其落煙肉炸
1.49 14塊 睇心情一次落一半/3分1

睇黎我都唔係最劣食又菇又剩
煙肉我會去tesco買
佢有隻係d頭頭尾尾位 500g 75p
窮能因物
點知件貨係佢整壞定係本身出貨嗰陣就係壞喎
咁我買完返屋企,自己整壞咗又攞返去refund啦喎
我過部門唔係負責女裝底褲

話說換完原子筆後,
又有位英國女士拿咗幾包拆咗嘅底褲,用番原本個包裝袋包好,但係條底褲係冇摺好的

大家有common sense 都知道,底衫褲開咗係唔可以換同退的

今次我又驚錯,又問經理可唔可以退

今次經理就同個客講,叫佢上去樓上女裝嗰層退,因為we are not expert in this area

因為例如一間大shop, 有好多唔同層數唔同Till, 啲人好鍾意去唔屬嗰層搏大霧退貨攞番錢
附近得Tesco express
今日冇心情煮野食
袋鼠吧
根據我嘅經驗,你話壞就信你真係壞㗎啦
根住又再有一個人,話前幾日online買咗兩個 handmade pottery jug, 唔同height, 擺埋一齊有0.001 mini meter 嘅分別,所以要專登攞嚟shop 退錢

咁我就即刻退錢俾番佢啦

但係佢又話因為online delivery, 有收佢運費,要waive 番佢嘅delivery charge~

跟住又要揾經理攪,退番俾佢
鉸剪去骨世一

唔記得邊位巴打教路,但1。65 1kg 雞真心平
鉸剪去骨有冇教學
我次次都斬餐死
但食雞真係好能平
1kg夠食成星期
買塊扒 3-4$ 一餐就冇左
米色拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞