原來Apple 出咗件神物 拍得住supreme 嘅磗頭

286 回覆
1855 Like 26 Dislike
呢塊野之前要去genius bar 配,冇得賣
勁厚
唔係呢塊啦on9
廿四小時mon 住咩柒頭
唔撚使返工㗎

我留言嗰陣你都未撚覆
其實你到而家都未覆過人
而家淨係夠膽覆我攞尾彩?
成段嘢佢都係講緊塊nano-texture玻璃
但你就當咗佢好有point
全部copy and paste

佢又冇講塊布邊方面特別令到nano-texture玻璃唔花
而其他布又冇呢種物料
覆嚟托?

你呢啲on9
實係聽到啲唔知乜學名
就覺得人哋好有point
搶屎咁買

同街邊啲師奶爭住聽啲擺promote sales
然後信到十足冇分別

成段嘢 完全冇講塊布有乜特點
你叫我覆
你冇嘢?
有咩問題

窮就用番小米啦
有冇unboxing
攞乜彩啫
定你覺得自己柒咗我搵你攞彩
上面講咗點解唔覆啦
懷疑你閱讀理解出咗事
有道理就直接覆人啦柒頭
覆我把撚
想睇你屌到佢收皮啊
先達價應該+$100 up
快啲買
個個都覆我咪好忙
你呢啲傻仔
柒到想轉移敵人?
分唔到曲定直
屌,以為你講個碌
你唔係個個都覆
但係就唔覆多正評嗰個囉
不如apple進攻埋時裝界
一定屌打
正評就啱
撚吓狗
難怪低智
你以為正評=道理
俾正評啲人以為佢反串啊 傻仔
你估好似個個好似你咁讀寫障礙咩
成段嘢冇講任何重點
你都可以自己腦補到好有內容
呢啲蠢閪真係笑鳩死我
「俾正評啲人以為佢反串」
你咁都唔係腦補
定你讀心神探嚟?

然後
你到而家都未覆佢
真係當個個好似你咁on9走出嚟柒咩
連人哋點解俾正評嘅原意都get唔到
關你咩事呢毒撚
樓主一定係An狗
果粉
我腦補啲咩?
你睇吓啲人回佢啲乜先啦

你係咪嚴重弱智?
以為我會中你計走去覆佢 屌佢?
我咁做咪成件事柒咗囉
好似你咁人哋無重點玩吓膠
自己知識點低 就衝出嚟柒
根本佢都冇講過任何關於塊布嘅嘢
我覆佢做乜
單從整體觀感來看,Nano-texture納米紋理玻璃面板與採用霧面屏的MacBook Pro相仿,就好像在屏幕上方覆蓋了一層「磨砂膜」,但實際上這款玻璃表面並沒有額外的貼膜和塗層,只是利用納米級技術對玻璃進行蝕刻,使光線在表面發生漫反射,這樣一來,可以在不影響畫質和色彩的前提下有效降低屏幕眩光,和普通亞光塗層上常見的多餘虛影和光點。

從外媒The Verge的評測對比圖可以看出,採用Nano-texture納米紋理玻璃面板的新款iMac 27英寸,屏幕給人一種「霧化」的觀感,畫面中幾乎看不到眩光,而採用普通屏幕的老款iMac,可以很明顯看到畫面中反射的倒影。

需要注意的是,蘋果表示,如果Nano-texture納米玻璃面板上有灰塵或者污漬,只能用附贈原裝清潔布進行擦拭,遇到難以清潔的污跡可以用70%的異丙醇(IPA)溶液打濕拋光布來清潔。由此可見,這種材質的玻璃比較容易受損害,而且清潔起來還需要特定的拋光布,反倒是普通玻璃面板的耐用性會更好,清潔起來也沒那麼麻煩。

打從一開始,Nano-texture納米紋理玻璃面板就不是給普通用戶準備的。當然,按照蘋果一貫的產品定價策略,這種材質的玻璃售價可能還是高了,如果換作其他廠商來做,價格或許會更低。

就目前來看,Nano-texture納米紋理玻璃面板只有蘋果一家在做,這也是為何一塊玻璃可以定這麼高價的原因之一。
NO代代換iphone ipad apple watch
用緊13 pro max 自己追追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞