【I/A/DMM】 Ragnador 妖怪皇帝與終焉的夜叉姬 (1) 10/21 8pm配信開始

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

因為佢有 mo 元素,有地圖有一堆人一堆怪咁,同埋應該會發展公會戰
唔覺得會hit到炸ser,同埋呢啲手機驚嘅規模分ser都唔會真係每個ser都有一部實體機,真係要好嘅體驗開多啲分流就夠

分ser多數只係為咗分散個競爭,多啲人以為自己衝到上高排名,等啲人課多啲
叉開少少講,唔講隻 game,其實 server 係唔係擺同一部機唔係最大影響

一個 application 處理 database 2000 條 record,同兩個 application 分別處理 database 1000 條 record 既工作量可以差好遠

d 手機 game 通常都係死係 database connection,所以online game 嗰類多人連線 server 人數會有上限
如果人數超過上限太多好難就咁增強 server 解決,一定要拆件,尤其係日本手機 game 技術好多時都唔係好好

利申唔係唔認同拆 server 鼓勵課金
其中一個例子就係魔界戰記,開 server 爆 server 外人睇明明只需要增強 server 就搞掂,結果唔知延後幾多個月要重寫 db connections
都唔知點解日本手機開發咁渣
等抽狐狸
垃圾驚垃圾公司
呃鳩我等
新驚,留名先
無驚玩
劉明
黑騎士白魔王好鬼難玩
尤其係會戰
打到傷感情
呢幾日開始凍
想著返條褲等
Lm
漏左幾條片冇擺po頭介紹
世界觀movie
https://youtu.be/XBIB0dL23Wg

試玩
https://youtu.be/0oD8S1ySgnM
聲優陣容幾豪華,畫風又靚,希望好玩
留個名先
lM
留名
留名
留名等首抽list
隻驚好Sinoalice喎…
我開始擔心…
獸耳娘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞