iPhone 13/pro/max/mini 手機套/保護貼 6

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
巴打你講邊位有少少泡泡係咪指好似有時痴mon貼會出現一撻野要推去邊位度個啲咁
應該係 我諗係因為有少少空氣所以會咁 試過推下條邊都仲喺度 可能用透明套點都會有少少
巴打you are not alone,我用第二個牌子既透明殼都係咁
不過我啲泡泡面積都細 同埋啱啱再試又細返啲 所以都收貨
原來官皮用耐咗會甩?
之前仲諗住買官皮
想問下之前買咗用緊UINU DAPPER既巴打
呢款個邊係咩質地?會唔會好痴塵?
邊係TPU,
唔痴塵唔痴指紋
基本上係一個唔使點樣打理既case
AJ我用過五代 (5, X, 11 Pro, 12 mini, 而家13 Pro)
除咗圓邊易啲積塵, 午餐肉機身都冇積得咁嚴重
隻殼你識就角度嘅話其實唔難拆

我係貪AJ夠薄同個磨砂手感好好
點解唔入無塵室先用?
包得多過官皮官矽膠,
但又未去到catalyst包得咁入
一般玻璃貼如果唔係癡得太歪
應該唔會頂貼。

問多句 手感係啜手定點架?
冇矽膠咁啜手,
但又冇我之前用過既犀牛咁冼
但因為唔痴指紋,
所以唔會油立立
手感係中間偏硬咁囉

你可以參考吓呢段開箱片
https://youtu.be/n6quuHcHQXw

講手感舒服,
我iphone 12 pro用過既Hoda柔石殼個觸摸感舒服好多
好難形容,
摸過上手就知
玩過朋友隻AJ磨沙其實真係唔錯 手感又好 但係透明硬殼就真係完全兩回事 冼手到傻
另外啱啱睇返最主要都係頂同左右下角無包邊既位入塵 可能因為我成日放佢同紙巾一齊所以咁誇張掛 但係我以前其他殼都未試過咁
好似香港有代理,
你可以上Google search吓
我之前同連登巴打夾單既
買滿TWD1500免運費直送香港
好似2-3個工作日送到,
前兩個禮拜打風,
星期日order星期四就送到香港,
否則可能星期三已經送到
因為係巴打代訂我只係夾單佢收貨,
但我理解應該係直送收貨地址
貼咗AmazingThing高清moon貼唔夠一個禮拜已經有一條花痕
有冇巴打有用/買左spigen既評價?
iP4 SGP大黃蜂年代開始用
最後一次用係XR Ultra Hybrid
質素同性價比係OK既,
又標榜係韓製
不過香港代理食水頗深
去Amazon買抵好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞