有冇人試過係外國揸過d好靜好偏僻嘅路

65 回覆
52 Like 11 Dislike
樓上有好多人覺得好fun
想講其實咁樣好危險

澳州英國有好多綁架黨專係呢d路搵食
揸揸下後面有車撞埋嚟/爬頭夾你/著交通警制服叫你停車
行就試過
得啲爛屋
然後經過間有人住嘅屋
見到有兩個人喺入面扑野
講開都講下 見咁多人係日本試過

其實如果係日本我應該都會覺得幾正 起碼安全方面唔太擔心

但係美國係呢d位真係行落車都要勇氣

捷克夜晚揸過呢啲路又黑又靜仲要成程一部車都冇
真係幾似恐怖片
最刺激係本身有幾部車一齊行緊

跟住慢慢路口轉彎走一部

下個路口又少一部

走下走下得返自己一架 前後都黑晒
香港行山都好多人
行行下遇到另一group人要讓路
當年去台灣環島
入黑自己一條友過蘇花公路
中途仲有劏豬聲

又試過去雲南白馬雪山
入西藏果d路 仲要冬天
係山上都差d凍死
蘇格蘭高地大把呢啲路
係,鍾意呢首歌好耐,好熱血,以前畀同學笑我 old school
利申26碎

https://youtu.be/mz5UVXyeiPM
唔撚洗客氣,兜頭車落去
佢唔死就我死
著交通警制服叫你停車
咁似GV情節
落車含撚
細個係美國D鄉村地方讀書 D路完全冇街燈 只係靠自己車頭燈
有次番屋企經過個大農場廣闊到望到地平線
停埋左一邊熄左車頭燈之後 我人生睇一次用肉眼見到銀河
去過美國偏僻地區沉溫泉, 自己一個人, 間中有 redneck 行過, 無咩, 有事咪落車行返轉頭
試過係香港零晨入新娘潭
以為會有好多人飛車
點知一架車都無(死左20歲type r司機後一星期去)
就算有街燈都靜到好似入左結界咁
唔敢諗外國果啲,又無街燈兩邊又多樹
幾年前自駕上阿里山, Google map 點左條黑路 教我行 "嘉 130" 而唔係行返阿里山公路...
條路緊緊夠兩架車平排, 仲要行行下有架大貨車係對頭衝落黎, 簡單揸到一額汗...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞