有冇人試過係外國揸過d好靜好偏僻嘅路

65 回覆
52 Like 11 Dislike
岩岩揸左程山路

成兩三個字一個人一架車一枝街燈都冇 係間唔中有幾隻鹿行過

揸到尾個陣連電話訊號都冇撚埋

心諗有乜事咪係咁先

回程頂唔順 本身會聽恐怖在線都停左佢

播左馬浚偉首想飛黎定驚
北海道揸兩粒鐘全程無人無車
淨係見到狐狸都係咁啦
係香港先咁變態,邊度都有人
外國好多呢d
有d一係大直路真係隨時烚著
From Thunder Bay Ontario to Manitoba.
No opposite/behind traffic and no street light. It was 1am to 5 am.
Saw a few bears, moose and deer.
The most scary part was 'pure darkness' on mostly unpaved highway.
There were no "gas station' until we arrived at the Manitoba border.
澳洲深夜city揸車番鄉村屋企
一半時間單程路加冇燈
冇燈
好落後
澳洲揸幾粒鐘山路,d袋鼠最鐘意跳出黎比你撞
舊時讀中學嗰陣有個鬼仔friend啱啱買咗車成日周圍去, 有晚夜媽媽過嚟搵我食煙, 同我講有條路好撚恐怖叫我同其他同學搵晚陪佢一齊去行返轉

屌佢老母揸咗成粒鐘都仲係森林,然之後起曬霧,好似恐怖片咁正仆街
袋返支槍旁身

有武器係手果種安全感無野代替到
以前返過一份工條森林路不突止冇燈,連路都冇po,成幾里全爛泥路。落大雨冇四驅有時重會stuck。

不過好好玩。
烚著醒返都仲係公路上面 依然無人無車
呢個時候一定係喉住有冇戴住面具的殺人狂出現
想試
經常有
其實揸呢d路, 如果兩邊又唔係平地, 隨時有野生動物跳出黎,
有幾多人真係會慢慢揸
喺外國成條路冇街燈靠車頭燈
跟手再望個倒後鏡
Complete darkness
嗰吓個心離一離
你永遠唔知幾時有動物跳出黎
一考到牌就上山飛車
條路又窄又冇路燈加落雪
細個個陣播住歌揸覺得自己拓海
依家諗返起覺得好痴線
熟條路同埋架車有霧燈先好試
呢個真, 所以某啲國家槍牌相對寬鬆
就係比你遇到野生動物襲擊都唔會無還擊之力
唔好話動物,有條變態佬攔你車都可以反抗
袋返支槍旁身?
There are just two categories of individuals who are allowed an authorization to carry: those who require one because of their occupations and those who need one for the "protection of life." They need to get an authorization from the chief firearms officer for their province or territory.
咁似啲恐怖片頭半個鐘嘅劇情
所以呢個年代租車一定租有自動剎車嘅車
好記得之前有單新聞
係有條友冬天係西伯利亞揸車比google map點錯路
行咗條好靜好偏僻又爛嘅路
點知架車死火 又方圓十里都無人
最後就白白凍死咗

https://youtu.be/J46vglp6g98
就係呢條係俄羅斯嘅Road of bones
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞