香港銀行IT真係世界級

129 回覆
302 Like 12 Dislike
愈大既公司 愈多呢D 19 policy
鎖死哂D野 有心做既人都會離開
咁佢依家係出事姐
你早個禮拜冇睇新聞?facebook咪一樣會出事facebook又好落後啦?
你識唔識嘢?
嗰啲叫意外
香港啲係系統設定
笑死,你唔問點解麥記可以做24小時,點解啲黃店做唔到呀?
攞十億人用嘅service 同 幾十萬人用嘅service比較
你願意比$500一個月,或者比銀行賣你啲資料比財仔 同 網上賭場咁咪可以zero downtime囉
呢幾年先開始培訓fintech既人
最上面戈班你知係咩人啦
我都覺得出奇
蓮登囝竟然支持銀行撚客😅
馬會IT ?
成鳩日都維護
攪咩能野吊
唔exactly一樣,但apple每次發佈會都要take down個online store
換產品應該唔使down機
我估佢應該係避免啲人到時一窩蜂衝入嚟冧機
你信?
唔關事
呢啲只係普通tech
香港有真IT 咩?

平時返工啲所謂IT 都係負責幫我換吓mouse keyboard

真係寫嘢嗰啲一早彈哂去印度做啦
有咩出奇
銀行出哂名一個人做五個人睇
你做啲要人幫你換mouse 同keyboard 嘅工 好意思話code 狗?
Bloomberg 配新件要register 架嘛

唔通下下都我自己做咩 緊係IT 做
forex trading開24小時是常識吧?
點解你唔問IG?
香港it 0 downtime =
全部公司staff收哂工/凌晨做upgrade
又攞做國際市場嘅公司比
IG全球有幾多客?食你spread賺幾多?
你搵間淨做香港市場嘅金融公司 又做到zero downtime先再討論
笑撚死,forex trading唔係淨係得IG,forex trading都唔一定國際巿場
求其拎一間做香港/大陸嘅trading platform出黎, 都係寫24小時
唔識就咪衝出嚟柒
笑死我,咪講撚左forex食spread食飽囉
香港retail bank賺你咩呀 你轉數快賺到你錢?
唔識就唔好再駁啦戇鳩仔
駁唔到

得香港d 19銀行做唔到zero downtime勁廢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞