IT討論區(136) 我叫手巴我最屌

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
fg點樣唔係好識拎到咁多人工??

想問家陣係咪亂鳩咁請人?
邊間介紹下
但點樣唔識法都咁多?

我幾年前轉入fin叫2幻4重畀個仆街hr壓4千(事後先知係佢自己壓,IT果邊冇出聲 只係approve)

講緊唔走都升ap有2幻,真係衰自己on9
講起就有d躁,畀大師兄上下身先

你老尾條仆街hr自己咪又係一年後跳走
仆街hr自己低人工就算啦,想人地陪佢一齊低 恰鳩我新手就壓價

之後再轉又係hr壓價,好彩今次我識reject,個agent幫我contact it果邊先知,又係hr搞事 屌你老尾 2千都壓

見過建行hr重撚好笑,你老尾人工寫係cv,重問我要幾多人工,講緊2幻 > 2幻6,佢即刻勁大反應話:嘩 要求好大升幅wor

班hr都傻傻地 之後再轉每次都加萬幾
好記得肺炎果陣重有hr話咁既情況重轉工既?屌你
Finance 都有好多範
S&T 同retail bank 差好遠喎Ching
你指人工?差幾多同點解?

邊間bank出唔到2萬幾畀2年經?
當年未有差到咁
bank 黎講 上商可能出唔到2萬幾畀2年經
Huge difference between retail bank and ibank wor
但兩萬幾呢個價retail bank應該都有wo
屌你 唔好講埋d廢話
咁你又問
上商近排開新team 個價好似正常返小小

啲吹奏it po總有幾個hr話it幾高人工,自己身邊啲hr妹妹入行得萬五咁
其實好慘
日日睇人揾咁多自己得個雞碎
真係遲早痴線
而家入得it po見個個ib, hf我都痴痴地
工作之一?IT都approve咗 佢既工作就係contact我搞埋d手續,唔係打黎話畀唔到要講價,一係唔好contact我

呢招對新手咪有用囉,有經驗果班睬佢都on9啦

如果佢咁同大師兄講,佢老母一定大硬肚
後面個個hbu我認同所以我已經block晒佢地

但喂 hr都唔同行業,做得hr比較其他工做咩姐,咁勁hr都可以讀呠camp轉行嫁,唔見佢地同醫生護士比?
大師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞