由幾時開始大家已經唔再用歌做電話鈴聲

523 回覆
744 Like 14 Dislike
眼睛不能沒眼淚 只因沙石要洗去
個個都用童話/老鼠愛大米
有個傻仔搵你~
有個傻仔搵你~
冇人叫你直接攞副歌嗰部分嚟做鈴聲
大部分歌嘅前奏其實就咁播都幾正常幾好聽
利申:用緊酩酊天使前奏做鈴聲
以前要用itunes搞一輪先import到ringtone
自然而然少咗人搞
初初唔關柒/mk事架
因為an機照樣有用
直至大家都唔再care,就冇咩人用

Btw 使咩理人點睇,鍾意咪用,部手機係你嘅
有apple watch 之後部電話冇響好耐
朱古力味返翻黎 牛奶味又唔爭氣
https://www.youtube.com/watch?v=7-op9oxrXBI
對上一次最深刻係聽到有人用呢首做鈴聲
聽到想哼埋落去
果個阿嬸來,非毒撚
由長期校震機開始
當多左用wts,signal呢類野,知打得電話都係急要即時應機既,就會用響d既鈴聲instead of歌
阿叔用國歌做鈴聲
而家老豆部電話仲係用緊東京熱BGM嚟做鈴聲
換第一部都仲有心搞鈴聲
第二部開始就算9數
其實android有得set電話先有聲 其他無
不過好多人費事煩都會索性全部mute晒
我好似近呢幾年部電話都係較做靜音
We will dream~~~~~~~~It possible
用緊gta sa主題曲
仲用緊呢首做鈴聲
https://youtu.be/osYXmb3grTM
我會自己玲聲, 但唔會刻意 調到最大聲 OR 調慢速度
最後一首用歌嚟做嘅電話鈴聲係羅力威首尋找的是你
屌,你咪話
啲地盤佬仲係度”我們不一樣”
歌本身就唔適合拎嚟做鈴聲
以前啲電話可以咁樣入嗰陣我都唔會用人聲嘅歌嚟做鈴聲
就睇iphone個tone store咁,其實都係純音樂嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞