千祈唔好用忘不了寵物善終依間公司

44 回覆
27 Like 1 Dislike
個幾月前屋企隻貓貓半夜死咗 已經好傷心
call咗幾間24小時寵物善終公司得依間有聽電話
俾錢時話7-14日內火化後會收到通知
1個月就會收到火化光碟

過咗3個星期打電話問點解仲未有消息
個staff話 未燒喎你再等下先
我話 俾錢嗰陣你哋話7-14日燒㗎喎
佢就答 哦咁應該燒咗喇

尋日再打上去問幾時先有光碟寄黎
個staff惡到咩咁不斷鬧返我轉頭無停過
仲話 "從來無講過火化完會通知你㗎喎
係另一位同事同你講 唔關我事 唔好問我"
話佢服務態度唔好
佢仲話 "係㗎喇我哋服務態度不嬲都咁差 下次唔好搵我哋囉 咁叻就俾多啲錢揀獨立火化"

聽完之後真係完全呆咗
收錢時仲正正常常 收完錢之後態度就180度轉變
又唔係收得特別平
屋企仲有幾隻貓貓
但如果有一日佢哋走咗點都唔會再揀依間公司
想問一下有無啲好嘅寵物善終公司推介?
整mon信和2樓
貓就貓,狗就狗,
也撚野叫貓貓? 幾十歲人仲講疊字唔撚怕比人笑

你仲會唔會講出街街?馬路有好多車車?

疊字都唔用得 惡撚到
我倉鼠死個次係用寵之天國
不過我有去睇火化,所以可以當日拎埋骨灰走
價錢唔知算唔算貴,無睇過其他
但員工態度都nice既
貓就貓,狗就狗,

戇鳩鳩
貓就貓,狗就狗,

戇鳩鳩

一陣間話你戇鳩就戇鳩,乜撚野係戇鳩鳩啊 戇鳩鳩
但員工態度都nice既

其實自己燒屍有無犯法
點解倉鼠咁細隻
都要俾錢人燒
服務差到忘不了
但員工態度都nice既

其實自己燒屍有無犯法
點解倉鼠咁細隻
都要俾錢人燒

非法處理屍體
我當時係用「情永在」, 巴打可以自己google
服務呀價錢呀個d野都還好, 無你個間d咩光碟
個時就佢有人黎接走左貓貓
之後過幾日就上去佢個場到, 會俾d時間我地同我隻貓既遺體相處一陣(有得揀中式禮堂定西式禮堂 )
之後就即場火化, 不過唔知係咪多人, 所以都等得ok耐
同埋你可以揀自己禁制火化, 或者d stuff幫你禁
即場拎灰走, 記憶中有三款盅俾你揀
巴打可以參考下
但員工態度都nice既

我果隻倉鼠都係用寵之天國,
由接收遺體,到打去預約火化,
連火化個叔叔都好Nice

我諗屋企兩隻衰貓到時都會用呢間
之後過幾日就上去佢個場到, 會俾d時間我地同我隻貓既遺體相處一陣(有得揀中式禮堂定西式禮堂 )
巴打可以參考下

我都係用呢間,啲職員態度幾好,去到佢個火化場環境仲幾企理。

Btw 隻寵走咗接近10年,個盅仲放喺屋企個櫃度
巴打可以參考下

我媽要我撒左d灰佢,同埋處理左個盅 知係咪上一輩傳統觀念
我兩次揀左用彩虹橋(住大西北,最近好似係呢間 ) 錦上路西鐵站會有車接送
啲員工都有禮貌,程序講解得清楚,可以全程睇住。如果唔親身去睇火化過程,好似都會影相比你
一定係獨立火化
上年五月隻狗走都係用情永在
真係幾好,火化前一個鐘會俾你同狗作最後相處,我地個時係自己開車送遺體去情永在,叫佢地幫手沖涼吹毛。本身諗住隻耳仔應該冇洗,就火化當日拎洗耳水去同佢洗(因為我隻雪橇之前耳血腫,有隻耳係摺住,好多污糟野係入面)但去到發現佢地連耳仔都洗得好乾淨。
成件事係會令你覺得舒服同受重視,你會信隻走呢段路係冇冤枉到, 我地揀左個灰色既骨灰龕,拎左番來就一直放係屋企。
唯一一樣唔好受既係,當時用隻狗既口水同自整左條頸鍊,諗住長戴。點知戴左個幾兩個月個扣就鬆,之後點整都係間中會跌。而家我將條鍊放係骨灰前面就算,用個時儲落既狗毛俾人整左隻介指,長期戴住。
貓就貓,狗就狗,

龜龜
上年五月隻狗走都係用情永在
真係幾好,火化前一個鐘會俾你同狗作最後相處,我地個時係自己開車送遺體去情永在,叫佢地幫手沖涼吹毛。本身諗住隻耳仔應該冇洗,就火化當日拎洗耳水去同佢洗(因為我隻雪橇之前耳血腫,有隻耳係摺住,好多污糟野係入面)但去到發現佢地連耳仔都洗得好乾淨。
成件事係會令你覺得舒服同受重視,你會信隻走呢段路係冇冤枉到, 我地揀左個灰色既骨灰龕,拎左番來就一直放係屋企。
唯一一樣唔好受既係,當時用隻狗既口水同自整左條頸鍊,諗住長戴。點知戴左個幾兩個月個扣就鬆,之後點整都係間中會跌。而家我將條鍊放係骨灰前面就算,用個時儲落既狗毛俾人整左隻介指,長期戴住。

個扣鬆左可以叫佢整
我果陣拎去整唔洗錢,不過要等一個月先整返好
其實未有善終公司前 啲寵物死左係點處理?
錦田彩虹橋
隔住玻璃睇住佢走最後一程
巴打可以參考下

我媽要我撒左d灰佢,同埋處理左個盅 知係咪上一輩傳統觀念

因為骨灰好陰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞