【盡力做我這手牌 若無法~換】低調置業討論區 (351)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
聽日就可以見到雲巴真身
自己睇中左層樓,有機會1000萬買做高成數按揭。但agent同估價銀行話個層樓估價有成1099萬,有機會Hkmc 唔做保險..問左幾間銀行又唔肯做預批..打去hkmc 又冇答案,話case by case,搞到我都唔知買唔買好…有咩方法知道得唔得

謝謝各位高手🙏🏻
乜唔係用成交價計既咩
問下銀行最穩陣
啲agent好多9流流
1. 做定準備,問定銀行,俾晒你既料佢睇(唔係就咁 9up),問佢如果啱啱 1000 萬,手上既料,夠唔夠做到高成數按揭
2. 係 point 1 既結果係 Yes 既前題下,你鋤價真係鋤到真係 1000 萬簽到臨約 - 否則俾你簽到但做唔到按保就只有撻訂既下場
用係方便,但用完之後抹餐懵
我有嵌入式蒸焗爐
但都冇用過蒸嘅功能,呢排食大閘蟹都係用返爐頭蒸
煮係方便,清潔就痛苦
如果座枱會好d,嵌入式喺低位,清潔比座枱麻煩
如果你好常蒸嘢就好好用,一次過蒸幾樣餸,新鮮出爐全部熱辣辣
蒸爐係方便,但係唔係要個咁大既嵌入式就睇你多唔多人開飯了。

CCL 26-11-2021 186.9 -1.44
間房一幅牆,用傳統磚砌定係訂一隻木衣櫃加門好?
如果係整木衣櫃係唔係搵傢俬舖木工就得?
廁所佢上手10年前裝修過,好新淨。廚房係原裝,但都好新淨,照用冇問題,係有點過時。

其實裝修嘅嘢,好多時都新不如舊,以前啲料靚過而家好多。
越低層啲牆會厚啲,用超低層同超高層比較,每度係有幾吋分別。

將中兩房920萬沽 4個月再創同類新高
文章日期:2021年11月26日 17:38

將軍澳區除半新盤交投不俗外,樓齡約19年的將軍澳中心新近亦錄破頂成交;中原高級分區營業董事伍錦基表示,將軍澳中心6座高層H室,實用面積465方呎2房間隔、望海景,新近以920萬元成交,創屋苑2房成交價新高,實呎19785元;原業主2014年3月以525萬元買入上址,持貨約7年,轉手帳面獲利395萬元,單位期內升值75%。據了解,原業主2019年8月起放盤叫價980萬元,至今超過2年減價60萬元或6%沽出。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞