【盡力做我這手牌 若無法~換】低調置業討論區 (351)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
`
山上面係唔係薈藍個位?
海欣個時睇過幾次
只要係2個廳個款長方則我都覺得好好用, 附近環境又OK
如果佢有埋有蓋去到青衣城就會更正
個個客需求唔同姐
又去深井
其實女人係唔係都一樣?早前裝修時都無啦啦要求個廳要預個位放聖誕樹
絲打係唔係有興趣買, 見你係好多POST都問
洪水橋要發展好可能要捱十幾年, 到時都變舊樓
有板你睇,入 Lyos 前先睇下而家首都領都點?

當年開荒牛,守到而家但都係跑輸新落成既 Malibu 晉海之類,兼輸時間值
因為你個句問題係完全一樣無變化
你去一次洪福村先
包你去完唔想買
美聯物業高級分區營業經理林振聲表示,剛成交的領都8座右翼極高層B室,實用面積654平方呎,三房連套房連儲物室,外望山景,原業主10月份放盤,原叫價約998萬元,因叫價貼市,獲同區客洽購。

資料顯示,原業主於2009年12月以約459.6萬元購得單位,是次轉手帳面獲利約535.4萬元,升值約116%。

跑輸新落成果幾期但同買入價比都賺左成倍
你當自己租樓住咁, 不過個業主係自己渣嘛 水電呢d 唔係大整既話, check 唔到幾多, 最緊要係有無漏水, 有既話就整左先. 其他野用到有野再算啦
Exactly. This is the point.
咁康城同將軍澳已經唔同地方,樓上講緊領都跑輸新落成果幾期康城嘛咁咪要apple to apple

即係可能之後洪水橋既新樓會升得高過lyos,但果堆新樓買入價會比lyos 貴

如果你要比較領都vs 將中,即係康城vs tko,類比之下即係洪水橋vs 其他地方,咁當然其他區升幅可能會大d
冇問題嫁,所以我都唔係叫佢買lyos
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞