蕭若元錯炒洗倉股 4日損手285萬元

79 回覆
101 Like 3 Dislike
才子兼KOL蕭若元旗下的易還財務(8079)公布,於10月6日於公開市場出售198.1萬股或0.201%華夏文化科技(1566)股份,每股沽貨價為1.2384元,出售造成賬面虧損約284.7萬元。

值得留意的是,易還於9月30日才在公開市場購入200萬股或0.203%的華夏文化科技股份,當時每股購入價為2.65元,涉資530萬元,意味僅約四個交易日已損手超過一半。

而華夏文化科技在10月6日疑遭洗倉,急瀉近77%,至僅0.61元,當日成交額暴增至2億元。其後該公司於10月7日早市申請停牌,表示待刊發一份載有公司內幕消息之公告。
要賣十萬盒台灣零食為皮
但佢有個洗屎眼唔抹屎眼既敗家仔
燒山先係大鱷

啱啱睇完大劉表演,點都要露一手啦,人地枱底傾掂數套現幾球洗下,唔通又話你知?
點會止幾千萬啊,起碼都有億計掛
睇邊緣回望,佢話全盛時期身家有80億
好快會燈到自己得80蚊身家
佢做咁多生意
財仔都好似撈埋,冇億億聲都搞唔起財仔啦掛
加上應該有過唔少物業,樓價升咁耐應該執唔少
人哋億億聲啦仲千萬
果時係咁呃9後生仔血汗錢
有咩陰質錢未賺過先有呢個數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞