【LIVE】鄭 月 娥 發 表 任 內 最 後 一 份 施 政 (感 謝 終 央) 報 告 (2)

611 回覆
2 Like 51 Dislike
中學wfc入邊間
最後咪又係個完間u
哂氣啦
你有咩資料係政府唔知架
你出世已經知道你全家人既名
你整身份證果時已經有埋你身份證上既所有野
你報稅已經知道埋你地址電話
你仲想有咩個人資料係可以隱藏到?
補地價居屋囉
當然你話補得黎不如買私,但都係同私仲有距離
應該係收集每日每人既行蹤同監控
T park 蝕錢蝕到仆街喎
配套太差做唔起
以只計算收入,不計算資產的相對貧窮概念和方法為香港制訂貧窮線,是由我以政務司司長身分擔任扶貧委員會主席時所倡導的
本屆政府除了加快興建公屋外,過去幾年大幅改善現金福利
起爆九東
丁權係英政比佢地原居民
但問題係依家全港都還返哂出黎啦
阿爺一開聲要你既地,有得唔比咩?
係大陸,照鏟走你,你班牛屎佬有權唔撚比返出黎咩
繼續起公屋養班白卡新移民中產慘過食屎
邊個阿爺
繼續以綜援、長生津等現金福利協助有需要長者脫貧,我們會在明年下半年合併普通及高額長生津,劃一採用普通津貼較寬鬆的資產上限

以職津為較低收入的在職住戶,特別是育有兒童的住戶,提供財政支援

為輪候超過三年的合資格公屋申請住戶提供現金津貼

加強強積金的退休保障功能。首要工作是在下一個立法年度修例落實取消「對沖」
我們亦會透過全力推行「積金易」平台以減低強積金的管理成本,並落實為低收入僱員代供強積金
舊居屋下下500 600個尺,都接近成千萬出黎
同而家d成千萬三百尺樓差唔多價
探討如何更好鼓勵巿民將強積金一筆過資產轉化成退休後定期可領取的年金
有提到諗住搞年金
起多啲公屋 不過唔係俾你香港人

係俾新移民零生產綜援家庭
MPF拎去買恆大債成真?
自我矮化先可以有空間奶
反正佢哋都催眠到自己信到十足十金融風暴同金融海嘯都係共慘黨幫手
大陸雙非先係佢哋嘅服務對象
無人反 信黨 天下太平

其他人?

你唔奶咪國安法
簡單一句講哂
依家個政府係中政定英政
一野權力壓落黎,沒收你丁權,有得出聲咩
香港人都絕種啦,仲海豚
仲有港豬澳起埋去深圳呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞