[MAPPA 10周年× MADHOUSE 10月原創] takt op.Destiny

427 回覆
19 Like 0 Dislike
做到出哂面喎,佢地有冇認真睇架
唔係佢地得我睇漏啫
不過就算睇到我都應該仲係以為因為冇人玩音樂所以先休戰
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1634056055.A.62F.html

呢套最神奇係madhouse幫人打工,但出既人手都係精銳

Mappa自己有入製委,但負責第1集已經9作監萬策盡
唔怪得之整得咁靚
雖然我上面有對劇情發下嚕蘇
不過淨係作畫都夠J到尾
搞手係咪特登伏鳩主角
頭2集咁都唔悶?
節奏差劇情慢又易估

不過比較我唔會拎Vivy比
係比都同Listeners比
貝多芬聽力衰退後既象徵世界
你係睇左設定先咁知
定係睇左2集去估?
標題句格言係莊嚴彌撒題詞,貝5係主角,貝9之後都有重要意義

個故事係拎貝多芬中後期做主軸唔難估吧,音樂回歸都係典型浪漫派主題,個世界觀係服務主題啫
女主角夠gfable加唔少分

聯彈嗰part又正
有條女同你一齊enjoy喺音樂入面
睇到好羨慕

btw交響樂團個感覺唔太正氣
咁啱嚟到呢個鎮 個鎮就出事
可能作畫靚+氣氛OK 我無加速同飛住睇既衝動
listeners我幾集棄咗 悶+空洞 得歌 仲要唔好聽
呢集好睇過第一集
唔明點解要倒叙
上集有打戲
終於大概明套嘢講乜
原來得男主要斷手指揮其他唔使
btw新嗰pair係くくる+副館長
算唔算異世界
仲環變埋gay
第3集仲做緊回帶西
屌你老母,班柒碌套野都未做到一半就話乜鳩睇唔明
好尷唔知做乜鳩

建議睇下迷家先,相當年好期待咁睇,我都係睇到第8集先話係垃圾
呢套做到第8集再講
呢套明明製作水準幾高,歌 人設 作畫通通都無(未)出事,但係硬係跑唔出

係咪因為隻手機驚宣傳自己劇透哂動畫
搞到個個都知有真女主無心機睇
作為一套原創番 大家根本唔知有咩劇情 但係前兩集大家都睇到一頭煙 都仲未知究竟個故仔想講乜 係今集補充番D設定同之前發生咩事 先知道佢地去紐約做乜 第3集先做D咁既野其實好趕客
個操作都好奇妙
第二集整個超級討好嘅女主,最後整死佢,出個臉癱真女主,但ED照谷女主
然後隻手機驚再同你講原來真女主都未係堅
家姐先係究極真女主

邊有動畫係咁玩會紅
同埋我都係覺得D角色情緒真係好怪 會唔會太冷靜 真心難投入
咁要睇你估到邊個地步,如果同你講女主係驚既隱藏女主會唔會有驚喜

都唔洗估啦
動畫係前傳,最後妹妹死,家姐變命運,唔想得罪fans就玩融合/兩個靈魂
左邊條囡就boss

btw原創番加密把鬼
咁有人唔想知驚情報

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞