係咪我唔識欣賞依家啲人嘅taste

90 回覆
23 Like 61 Dislike
主要係啲燈色靚 好cyber
但係個model差左啲味道
乜乜構圖之鬼
屌抄就抄啦,自學
成日搵埋啲model咪又係想自私食
豬朋狗友
侮辱左攝影
難怪香港攝影師地位咁低賤
咁多害群之馬
非禮強姦明偷暗搶乜都齊
但千紅果張養眼啲

人無恥便無敵
好奇到底佢啲followers同likes係咪買返嚟?
抄都抄唔足 個海灘又黑左 啲樓景又cut左
其實驚唔驚跌死
有一堆字 + POST喺IG = 好勁
好柒
依張咁既相10000個like係做乜
我見佢其他最多都係3000零
少嗰d 700
都係影到咁上下
影相唔叻 落廣告買like都可以叻
而家好多人重課落promote
重有個閘,無左個人樣,
條女伸個身去睇風景變左條屍
好奇想知條界線係邊
有睇過佢啲相亦知道佢同某幾個對比圖入面既acc係本身識
變相可以係佢地同一日影同一個setting既相, 如果係咁又得唔得, 應該算抄都係算點
呢個龍友D相十張至少抄八張
同佢一齊影過相就知
左手拎電話睇原圖
右手拎相機影
最好笑係佢會share自己搵靈感嘅方法
日撚日話對創作幾有熱誠之類
屌你老味咪又係copycat
真係以為冇人知?

好奇想知條界線係邊
有睇過佢啲相亦知道佢同某幾個對比圖入面既acc係本身識
變相可以係佢地同一日影同一個setting既相, 如果係咁又得唔得, 應該算抄係點
你係想假設佢嘅抄襲行為係得到原作者默許而幫作開脫?
定還是冇公開讉責就代表得到許可?
講緊佢都打開口牌
左原圖右相機咁對照
構圖 調色 道具 地點都懶得自己改少少
我好好奇你條界線喺邊就真
d model唔同架喎,定係而家興各自帶自己model“一齊“出去影
你影完我見到:「咦咁影幾靚喎,等我換我d model一樣角度影一張先」咁樣樣?
唔係
etc第3張咁樣我諗佢唔識nomofilm?
咁如果佢唔識對方, 唔係同時一齊創作同一個theme, 又對方無許可咁話抄係合理既

而如果講好似第1/6張圖咁
佢地本身識大家而又同時出去做colla, 咁算唔算抄?
我意思係某程度上佢地share緊同一個idea去影相既話
單純問緊單一案例, 唔講佢個人先
撳左無quote到, #48
#48我覆左, model唔同可以當唔係同一次啦, 但係ref1同ref6咁睇唔清既話, 咁我當佢係同一個人/同一次先, 純粹咁問算唔算抄姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞