中過Delta, 你問我答

158 回覆
7 Like 53 Dislike
係咪齋咳冇鼻水
長生不老都中DELTA
咁你係自己去做covid test發現中咗?
跟住要通知邊個?
想知個流程,因為有屋企人準備飛美國
項目數漏,數學都差埋
中過嘅人:好辛苦
未中過嘅人:just a flu
好番後而家有冇抗體?
你咁搏命唔打針就搭飛機
咁鍾意帶口罩, 建議你訓覺都繼續帶啦
成個美國都多呀差架啦
基本上所有香港飛美國既機有一大半都係印度transit客
Nyc, LA, San Fran, Chicago個啲真係精彩到
自己經驗黎講 所有美國機係得Boston同Seattle無乜呀差
似變咗重度 唔字都唔識打
即係戴口罩根本冇用
淨係戴口罩完全冇用囉戇鳩
係… 嗑左成個月。鼻水真係無乜。
不過我發現我同我老婆依家有一個好明顯既後遺症,就係皮膚變黑。
我落機之後持續發燒2-3日,一開始以為係疫苗副作用,但諗諗下都係去做個PCR, 第二日打電話黎話我確診,然後接我地去隔離酒店。
其實去酒店都係去隔離,無藥食,無針打。有護士量體溫,量血氧。
不過好搞笑,隔離完之後,護士突然叫我地去counter 揀禮物,裡面都係名牌袋,我問why,佢地仲笑我地有禮物收仲問why,佢地解釋係因為我地確診後主動黎酒店隔離阻止病毒傳播,所以送我地禮物,結果我老婆好開心揀左兩個手袋
有,我抗體係好高,度過係正常值50幾倍
因為係臨時臨急要飛美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞