【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (85) ViuTV我地要牧田派糖派到電影版出!

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
咁啱我今日三刷完就出文
想逼死我咩

唔出戲啦我我繼續瞓坑底啦

btw我覺得牙登mark時間啲位好似mark聖經章節咁
我會諗佢突然間終於肯打感想
會唔會因為製作組嗰邊已經問晒佢哋檔期要預備開拍
要集氣要再見到牙田同牙牧啊啊啊

唔洗再渣落去
一開始要係最後個幕
佢最後依句真係有啲懸念好想成真啊會等田牧回歸啊
好掛住田一雄同凌少牧啊 唔知佢地係台灣點呢
出極都出唔到戲啦我
連登許願池
就咁諗已經覺得好興奮
連登許願池plsssss
睇完眼濕濕係咪正常?
多謝大叔的愛 多謝田一雄同凌少牧
套劇好多唔完美嘅地方 但佢哋已經盡力做到最好
大叔都成為咗佢哋演藝生涯嘅代表作
終於都出左文
我都好想再睇到大叔有續集或者電影版

田田攝左牧B嘅相喺衫袋度 係愛啊
在呀田心中
睇到佢講牙撈嗰段開始眼濕濕
都係嗰句
好開心係佢兩個拍呢套劇
呂爵安點解你可以咁可愛㗎
邊有人會mark低自己打字時候嘅時間
真係好鍾意呢啲咁real嘅藝人

篇文又有啲洋蔥
俾佢搞到又想笑又想喊

我好想有電影版或者續集啊
好正常
雖然套劇有好多進步嘅空間 但我相信 依一刻嘅所有野都係最完美嘅
一年後演技進步拍返又已經係另一個感覺 咁不如欣賞依個感覺嘅田牧所帶俾觀眾嘅美好啦
已經值得100分啦

同埋我想話啲選圖真係好正
佢最後講到咁
令我FF佢地已經夾晒期
香港環境日日變希望仲有機會睇到大叔
我都係,睇緊第三次,就見到佢岀文好感動
呢日應該係齊cast 仲記得帶埋牙撈係身
牙登真係好sweet
哎呀頭先太激動 唔記得要多謝好多人添
好多謝導演搵佢哋
好多謝撈撈
好多謝Stanley德斌 Rachel 子豐 Asha
好多謝台前幕後工作人員

牙登呢段文又令我諗返起好多追大叔時候嘅回憶

我要喺大銀幕見到牧田法式濕吻!!!!!

之前第一次見到張相以為係p圖
點知 係我低估咗田對牧登對撈嘅愛
有片㗎 佢真係成日袋住咗牙撈張相係身
所以我而家睇呢篇文完全冇隔左三個月嘅時差

淨係覺得好感動 同好慶幸係呂爵安同盧瀚霆做左田一雄同淩少牧
雖然一開始係為左超反差嘅德斌而睇 但諗返轉頭如果唔係佢地兩個做田牧我真係未必會咁愛呢套劇

大叔真係百睇不厭 已經開始想四刷
其實我想提下傻仔登可以喺備忘錄嗰度打定先
咁佢就自動save 低 唔驚kill app 都唔見晒啲字啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞