【ViuTV】香港首部BL劇《大叔的愛》討論區 (85) ViuTV我地要牧田派糖派到電影版出!

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
撈撈呢輯CK底底相家母睇得仲興奮過我

新po留名
希望大叔po長做長有俾我可以繼續喺個正常地方傾登神
對撈撈先會出現嘅溺愛眼神留名
好開心呢度有同樣喺登神坑底嘅你地
表白登神同時表白你地
有日本人睇完第12集難受到要用vpn直接去睇結局
仲有d話第11集兩個都好可愛
第12集上半段明明好sweet
點解最後個衝擊咁大
問編劇
頭先翻睇到12集
反而覺得牧係對呢段關係嘅失望積積埋埋到盡先嗌分手咁
(雖然有好多位都只係牧自己ff

尤其係入大澳嗰陣
首先牧爸唔支持佢哋一齊
牧同田分手嗰陣講過句「有好多人都唔睇好我哋一齊」 呢個好多人應該包括牧爸
然後田一直提到牧家姐好索 會令佢覺得田骨子裡仲係直嘅
仲未計田話要分房瞓 同喺房度牧想佢錫自己佢又唔肯錫
同其實11集尾佢強吻完田之後田個反應同對白同浴室嗰陣係一L樣
根本佢地一齊左就同冇一齊一樣

然後先加上田家姐之前嘅暗示
同埋田原來好鐘意小朋友 但呢樣牧俾唔到佢

最後先係梓芊表白 佢只係見到田攬芊但應該聽唔到實情 就assume左佢地先會有好結果

所以分手唔算突然 只係梓芊單嘢成為壓垮牧B嘅最後一根稻草

(Sor for 1999 (即使睇第3次都仲覺得田一雄正衰仔
我見到有個係睇預告知12集有刀,所以決定睇到11集就等多兩個禮拜一次過睇到尾,好聰明
諗起個陣大家睇完第12集個反應
心情跌到落谷底直到結局係大澳一齊返
唔睇住係啱㗎我地一日有一集都咁樣 佢地要唔開心兩個禮拜
唔開心兩個禮拜好慘
再睇都係唔明點解阿牧會對田田咁死心塌地
不過最後個kiss真係救晒成套劇
就是純屬愛 所以冇得解掛

最後個kiss加彩蛋真係忍唔住一直倒返去睇
一開始有好感,然後牙田又喺佢每次準備放棄嗰下又拉返住佢,仲要愈拉愈近,結果咪走唔甩

不過我覺得中降頭或者和合咒會更合理
真啊 去到大結局一開波都仲好唔開心 喊到佢哋大澳相擁依家諗返都覺得自己好誇張
新po留名
賣飛佛大叔gif留名
呢個解釋我接受
真係似中咗降頭咁
戥佢哋慘 要捱兩個禮拜
結局週sad到無乜心機返工
最後個笑
Show曬成個心路歷程
真愛
解釋唔到
到依家都仲記得自己嗰陣嘅咆哮同尖叫
就係呢個笑搞到之後分手觀眾hurt多兩錢重

補返張圖 唔好純文字討論啦
牧b嘅笑容真係令姐姐個心溶化了
要幸福啊
每睇一次都會感嘆一次
呢幕真係好靚好唯美
呢幕睇幾多次都覺得sweet到爆
阿田終於主動返次 阿牧等到了
btw繼續濕吻關注
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞