[教學]Nexus 5X 加散熱膏

183 回覆
41 Like 0 Dislike
如果部nexus 4嗰mon右左兩邊冇反應
但中間位掂佢會有反應
係咩問題?

個touch screen 壞左
但中間位掂佢會有反應
係咩問題?

我個mon係三天皇位同打橫中間果行無反應
懷疑係之前比人整mic時佢整甩mon排線
想問下如果淘電,淘原裝電定副廠電好?用緊moto x style

淘寶原廠你都信? 梗係副廠啦

好啦我上網都唔見有人拆我呢部機,搞到我都唔敢拆加散熱膏

打英文search 啦

https://www.ifixit.com/Teardown/Motorola+Moto+X+Style%28Moto+X+Pure+Edition%29+Teardown/54988

我有睇,但去到底板,都唔知邊度先係cpu, 俾啲金屬蓋住

其實佢黑色覆蓋住個啲已經係 我睇佢散熱設計唔差呀 應該冇需要落

但係平時打機就好辣手,都係遲啲換機算

S808係咁架啦
上一部N4都賣飛touch, 易唔易整?
但中間位掂佢會有反應
係咩問題?

我個mon係三天皇位同打橫中間果行無反應
懷疑係之前比人整mic時佢整甩mon排線

都係成部mon換架口廿
iPhone repairable 係因為佢會整翻新機 方便 如果要輕 佢會好似Macbook air 咁 乜都係膠水
Moto d野設計好 但近年用唔小膠水 有d機一開即爛
你可以收大量lg v10 用來改再賣番出去

第一個支持

第一個支持

痴線

第一個支持

痴線

v20 整唔整好??未壞未過保想試落散熱膏

第一個支持

痴線

v20 整唔整好??未壞未過保想試落散熱膏

v20 820冇問題
過保先搞喇
Bootloop 你攞唔攞得返d 資料先換底版
但中間位掂佢會有反應
係咩問題?

淘記 買總成自己換得唔得?
難唔難換?
利申試過拆iPhone

第一個支持

痴線

V10死左果啲個焊點已經斷左,救唔番
就算補番散熱,底板始終係死

又要拎上華強北搞完再改

第一個支持

痴線

又要拎上華強北搞完再改

我有部打柴燒板g4 係到, 拎去整換左粒U 仲會唔會易壞...
好想整因為g4 影相好過v20

第一個支持

痴線

又要拎上華強北搞完再改

我有部打柴燒板g4 係到, 拎去整換左粒U 仲會唔會易壞...
好想整因為g4 影相好過v20

唔會既 去左lg換左板個啲機都係用同一粒u 但係我見新版係加左少少散熱設計

我估自己整埋散熱膏會好好多,預防勝預治療
部priv又係用s808,睇完個溫度真係嚇死人

但中間位掂佢會有反應
係咩問題?

淘記 買總成自己換得唔得?
難唔難換?
利申試過拆iPhone

總成帶框 易過拆iphone
Bootloop 你攞唔攞得返d 資料先換底版

你換底板就一定留唔到data, 上華強北搞仲可以留data

等睇改priv
巴打真係超勁
其實係咪全部LG機都係用mon散熱?
我部LG G2又係打機就熱到癲

等睇改priv

我原裝5x 未改 平均 44 度
搵日攪攪先
巴打真係超勁
其實係咪全部LG機都係用mon散熱?
我部LG G2又係打機就熱到癲

由n4改到n5x都係咁

等睇改priv

我原裝5x 未改 平均 44 度
搵日攪攪先

Priv唔敢拆
巴打
如果我部機g4 bootloop
又想要番啲資料可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞