點解大圍間紅茶日日都咁撚多人排隊

371 回覆
32 Like 195 Dislike
On撚9 樓主小學雞?
教撚完你奶茶 仲要教你食

你食開屎咪同其他人唔同
貴就貴 唔貴就唔貴
你搵一萬幾千咪覺得貴
定你要計下夠唔夠零用食飯
其實紅茶比左幾多錢你
好食難食貴同唔貴你又冇份袋錢落袋,咁上心做乜?
喂,同埋依家我問你睇法喎,貴同唔貴一句既姐,你拉其他人搵幾多做乜?
即係你唔認同我就等於我食開屎,我唔認同你就我小學雞。
公你贏字我輸?
講真,睇返你第一個回覆,話其他茶記 同佢比 好似食屎咁

你見到都覺得似打手啦吓話

至於話扯到其他分店,講真喎,唔同 唔通分店質素差好遠?大圍係屌打其他分店?

如果係嘅我咪自膠囉,唔係嘅話,你差唔多質素,我用其他分店嚟做比較會有錯?價錢一樣貴,食物質素一樣只係普通,你最多咪又係靠踩其他茶記係垃圾係屎嚟支撐大圍紅茶 比較好
敏華呀
你邏輯係咪有事係你自己話紅茶係紅 唔食得
而家又話唔撚值
我識間診所驗腦幾抵㗎
介紹比你?
最後一次回覆:

第一,你覺得我講野似打手,但你連大圍都唔熟就落定論話我係打手,咁樣太自以為是,自我中心,對於你認識呢個世界會有嚴重偏見,警惕

第二,我個point由頭到尾都係大圍紅茶同大圍既其他茶記比較。我就當所有分店嘅質素係一樣,而喺其他區有好多價錢好平但係又同紅茶同樣質素嘅茶記,咁又同大圍紅茶同同區茶記嘅比較有咩關係呢?你唔俾大圍其他茶記真係好垃圾咩?(咁啱現實的確係咁,大圍真係冇一間茶記食緊落肚,除咗紅茶)

最後講多句:雖然大家都知道上連登勿認真,但係討論風氣係由大家一齊營造嘅,都希望可以諗一諗再出post或者回應。
盲閪 鳩屈狗 當年紅茶打手 一撚樣質素

「兩年前伙記屌手足 都仲可以有成堆人洗白」

邊隻字話佢紅、邊隻字話佢唔食得

話你班戇鳩/打手幫佢洗白咋嘛

Btw 間診所你睇咗咁耐都仲係咁,就唔好亂咁介紹比人啦 有時真係唔好貪抵長期病患負擔大都係咁話
我一個字都冇話紅茶冇問題喎
我係質疑撐mirror都得
點解要抵制淨係鬧手足嘅紅店喎?
認真覆下
大圍黎講我覺得果間拉麵對面條街有間茶記幾好食,唔記得咩名,但佢個奄列餐好大份
所有區 敏華金記 呢d 垃圾都有班畜生排隊食屎
估唔到呢度咁多人食開屎
呢間嘢食好咸 檸茶又冇味
你話其他餐廳 同佢比係屎就冇問題好撚嘢

咁明顯嘅明讚佢都覺得冇問題呢個討論風氣又冇問題?

歸根究底,就係你嘅「大圍比較好」,同係其他區,佢根本好普通嘅衝突,你要話我自我中心,有嚴重偏見,難道我要話返你井底之蛙,只見大圍嘅比較好?

你咁嘅論調走去扮晒企 道德高地,又話討論風氣係大家一齊營造,睇你呢幾個回應,根本毫無說服力

只囿於討論你所謂大圍比較好(實際上你誇大到其他係屎),不接納其他人話佢係其他區普通,如果討論只限於此嘅話,咁應該此 post已完,再無任何嘢可以討論
排得隊黎都無時間食
仲有d on9 7,8 個人話要等大枱坐埋一齊
間嘢係比普通茶仔貴2-3成
但質素來講係世一喔
早、午、下午茶及晚餐都未過,暫未中伏
點黃法 講黎聽下
之前記得有訪問過起碼一定唔係藍
次次呢啲post 都變嗌交post

講真嗌交唔係問題

但一味淨講點樣唔正唔值

起碼舉個例子推介返有邊間好食丫
地下d位還好,樓上真係唔掂
大圍果間態度差到仆街
上次食完野去執枱 杯檸檬茶明顯未飲完
佢將紙巾掉落杯檸檬茶到
佢應該係手快快
然後佢拎返張紙巾出嚟對唔住都冇講句扮冇事….
去過兩次都係態度超級差
因為藍店通常好食D
大圍有其他同類鋪頭係好食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞