有邊套電影你真係好想佢再出續集?

654 回覆
626 Like 49 Dislike
變咗拍劇 后翼個主角做
😍
鐵達尼續集唔係downtown abbey咩

直接影響差唔多成3季28個鐘
jumper
jumper
Warcraft
佢真正身分係上帝安排喺佢身邊嘅天使
最後嗰幕奇洛李維斯去拜佢山,佢就成身天使裝扮出現咗
無印象有呢幕嘅,搵日睇返先
死咗升天變天使呀?
完咗謝幕彩蛋嚟
我傾向覺得係佢本身係天使呢個講法
片中John同女主角喺街邊食飯個陣
女主角講:I guess God has a plan all of us.
John: God’s a kid with an ant farm, lady.
He’s not planning anything.

所以我覺得係一個首尾呼應嚟,其實上帝一直安排咗天使喺佢身邊幫佢,呢個亦都係我最鍾意嘅一幕
如果佢本身係天使, Gabriel冇理由唔知呀? 而且到死都冇顯露身份/用過咩特殊能力好似講唔通
Lucy
如果佢死嗰陣用特殊技能,咁John咪唔會自我犧牲完成救贖囉?
同埋比天使害死咗就變成天使有啲講唔通
咁肥佬同蟲蟲師都應該要變埋天使先公平
應該係佢本性善良又幫手斬妖除魔, 所以先有得做天使啩 當佢本身真係天使相信都係低級嗰隻, 咁出咗手都唔會夠Gabriel揪, 都唔會影響到故事發展
根據聖經嘅講法,天使係神造嘅特殊使者,同人類係完全唔同
希伯來書12:22-23 兩個不同的群體在死時與人相遇:天使和“義人的靈魂變得完美“,表明人類在死後仍然保留自己的靈魂,而不是變成天使。
咁印象中人死之後都唔係即刻上天堂/落地獄, 而係要等到某時刻先一次過審判我唔知導演對呢啲設定有冇諗得咁深入啦
in time
我又無留意導演有無就呢個問題作出解答呢個問題得佢先解答到
Call me asshole one! more! time!
sick yea
個個死法都新奇有趣你諗得到,佢都拍得喎
現實條友要再跌多次落懸崖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞