有邊套電影你真係好想佢再出續集?

654 回覆
626 Like 49 Dislike
John Wick
嗰到有咩bug?唔明
cut咗最尾飛小巴就變返正常戲
Man In Black (唔計international), 好想繼續睇下 Tommy Lee Jones 同 Will Smith 一齊做拍檔
龍咁威
THE OA!!!
巴不得爸爸
丹麥浚龍老竇咁有錢點會驚冇
西遊記
好似話個作者唔鍾意改晒劇本
天使黎㗎喎記得
關記憶事,原本劊子手黎應該係殺死巴嘴,但最尾佢地回到過去成功救返巴嘴幫天狼星逃走

咁問題就黎啦鄧不利多同其他旁觀嘅人個記憶咪有出入?小說度有講哈利同妙麗搞掂返返去校護果度咁啱撞正校長係門口出黎,佢地報告成功之後鄧不利多講咗句咁就好依個就係bug黎,咁姐係鄧不利多同時有兩段回憶?

另外電影版有為依段改咗情節鄧不利多對於哈利佢地嘅報告表示唔理解,但係依個情節交代唔到一開始點解鄧不利多要去校護果度叫佢地用時間器去救鷹馬同天狼星

好難用文字表達但你諗真啲個時間器嘅運用你會明我講咩明唔明佢同天能一樣都係講緊時間係一個loop不過唔同嘅係係哈利波特世界入面可以改變歷史同結果如果有依個結果點解當初會發生依樣野,無發生依樣野又唔會有咁嘅結果發生嘅事同結果有衝突
咁不如(低俗喜劇)
教父
悪之教典
呢套野都算二世祖代表作
大把人大把錢都拍屎出黎

呢套恐怖得黎靚到一個點
頂 呢套真係經典
講完回大都找我嗰句, 之後播音樂個mood正到
唔用杜汶澤真係唔會入場睇
完全變左主角
我大致睇得明你想講咩 但想同你講你第一句已經錯緊
就係無論小說定係戲 巴嘴都無死過
無論小說定戲 劈緊嘅都係南瓜 如果你睇唔明依點嘅
我可以再補充落去

第二段嘅話 唔係鄧不利多有兩段記憶
係因為佢上一刻落order比喺校護嘅哈妙
而喺校護嘅哈妙岩岩消失左嘅同時
喺過去番黎嘅哈妙轉過頭出現左 再同老鄧講搞掂左
即係老鄧知道岩岩喺校護消失嘅哈妙 成功地完成要做嘅野 因為依個係一個循環

第三段嘅話 比我感覺係扮野逗緊佢地玩
明明上一秒話要鎖門
下一秒講完唔理解但轉過頭落樓梯揮手講拜拜

我諗你真係誤解左好多位
再補充多啲啲先 等你會易嘅消化

喺校護未出發前嘅哈妙 我簡稱做H1
喺過去完成任務 送完天狼星走嘅哈妙簡稱做H2

時間器流程:鄧不利多叫H1番過去做任>跟住轉身離開>準備鎖門>同時H2跑到門口

喺鄧不利多嘅時間線 依一段只係一分鐘內嘅事
所以唔係佢有兩個記憶 而係佢知道時間線已經成功改寫
就係因為佢岩岩先同H1講完話要午夜前番到
而H2就喺鎖門嗰下趕得上
葉問系列 甄子丹

賭城風雲/澳門風雲

使徒行者

掃毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞