智慧齒係咪要剝?

134 回覆
6 Like 12 Dislike
係,不過我atm好近,就係商場上下層個時只係預約檢查,諗住去俾醫生睇下係咪智慧齒蛀,佢話係,問我即唔即場剝埋,我諗左10秒到,就決定剝。毫無心理準備
唔收卡咩?
咁你剝左幾錢?我第一間牙醫開我$4500,我話唔剝
我自己搵第二間牙醫開我$1500,我即刻剝
屋村牙醫
1500好似,屋村醫生咁上下,隔左4個月去左剝上邊智慧齒,2000蚊包x光🤣
果陣7000一鳩剝4隻
咁撚平
早兩日睇Baylie and Jackson報價2000(唔開刀)開刀要3500,我有隻要開
想問剝完要訓幾多日 幾時先拆線?
鄧醫生幾錢一隻
人類係咪退化到咁廢, 生隻牙都要做手術

計我話就好似割包皮咁
唔洗聽醫生鳩up, 實有D話要有D話唔洗
自己決定

我剝過一隻好鬼痛, 又開刀又連針又盛
其他果D我唔理佢, 依家生得好地地
我都$1500包x光,包埋藥,下面橫生,不過唔洗開刀
佢依個價應該係唔開刀
開刀唔會咁平下話
橫生唔洗開刀?邊個牙醫咁缺錢
邊個牙醫
邊度咁平
我係美國剝
我以前4隻分兩次剝,剝完2days病假,好開心,即刻落街食隻炸雞髀賀賀佢
你呢個CASE, PHILIP牙科實收, 你去排隊LA, 免費幫你攪.
同樓主差不多情況
下排2隻打橫生(要開刀) 上排有1隻(無蛀 唔使開刀)
因為下排唔夠位生 係咁兩邊輪流發炎
到最後去左菲臘剝晒3隻
分開2次剝(相隔一個月)
開刀都係半個鐘內搞掂(下排隻牙要爆開2份先拆到出黎)
我打漏左,隔左4個月去左旺角揾第二位醫生剝,1分鐘唔洗出返黎
旺角施x昌,我都係上YouTube睇人介紹,真係唔錯
唔該巴打
上個月都剝咗 同一邊上下 打斜生
下面已經蛀咗好幾年 突然發炎焗住剝

不過我算好彩唔使開刀縫針 上排5秒一下夾出黎
但下排撬唔到出黎 要鋸一開二都唔得 要一開三
唔洗,我遲啲都想試下揾佢洗牙,屋村啲洗牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞