智慧齒係咪要剝?

134 回覆
6 Like 12 Dislike
到時會點
一刀𠝹開牙肉
再用鑽頭車開d 牙骨直到見到隻牙
然後睇情況用棍仔撬隻牙出黎
或者用鑽頭將隻牙爆車開四分拔出黎
聯針
https://youtu.be/brW4tsxxJEQ
好恐怖呀,醫生話要做小手術
好恐怖呀,我自己就咁摸,摸唔到隻牙,但x光照到
我冇蛀 一直都好正常 洗牙時牙醫話因為下面兩隻打橫生 要我刷牙時特別刷果兩隻 我有照做
但係仆街肥婆女友就自把自為幫我book 左剝智慧齒!

利伸: 女友係牙科護士 好剋人憎
建議再問多一個牙醫意見

畢竟你唔做手術

佢食風

醫德呢啲嘢 好個人
我上面個隻都打橫生 吉到d肉搞到好痛
剝左半個鐘 個半個鐘係我人生最痛苦既半個鐘
有得剝就襯早剝啦
打咗針,手術時無感覺,你唔使理畫面有幾恐怖。越生越出就會痛,到痛到想剝時無位,又要等唔知幾多日先約到牙醫,慘過死。始終都要剝,早剝好過遲
一路剝一路聽到轟轟聲
唔剝會頂到你d牙走位同蛀食

利申 剝牙+補牙+箍牙 前前後後洗左8皮
一次過4隻會唔會好麻煩?我都想一次過
其實一次剝兩隻同一次剝四隻既術後處理都大同小異 所以好幾過個牙醫都叫我一炮過 我一個禮拜前剝晒四隻 可能牙醫手勢唔錯 我淨係食左兩次止痛藥 但你預塊面會有小小腫同大概要食流貿既食物五日
前面都爛左就一定要剝
是鳩旦喇
又蛀又橫梗係要
我隻牙生得ok我都想剝
點解同我情況一樣既,但之後第二次揾第二個牙醫剝上邊智慧牙,一打完麻醉即剝,全程1分鐘...,仲要個次打完麻醉都講到野,冇半邊面痺,唔同剝下面同上面係有分別?
上面有人講旺中鄧幹耀
幾年前蛀智慧齒 好好彩book到即日 打完麻醉15分鐘內開刀剝牙同縫傷口
剝下面好撚痛
你又係痺住出去搵atm ?
橫生個兩隻唔洗剝住,等佢地頂到前面隻大臼齒蛀到剝左先,跟住橫生個隻就可以扯出黎,唔洗打碎佢黎剝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞